Έχω κουραστεί από την σχέση μου αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω. Τι να κάνω;

Έχω κουραστεί από την σχέση μου αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω μια σχέση εδώ και 2 χρόνια σχεδόν! Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι που κάποιες λάθος κινήσεις μας έφεραν σε άσχημες καταστάσεις (όπως να είμαι όλη μέρα κολλημένη επάνω του)! Σε κάθε καυγά καταλήγουμε να παίζουμε ξύλο και έπειτα-ενώ δεν δημιουργούνται από την δίκη μου πλευρά-τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να με διώχνει και εγώ να τον παίρνω τηλέφωνα και να τον παρακαλώ να τα βρούμε. Είμαι σε αδιέξοδο και έχω κουραστεί με όλο αυτό τι να κάνω;  Δεν μπορώ να προχωρήσω την ζωή μου. Είμαι κολλημένη…

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Φαίνεται να διανύετε πράγματι μια δύσκολη περίοδο. Τα καλά νέα ωστόσο είναι πολλά! Αρχικά αναφέρετε ότι η κατάσταση αυτή σας έχει κουράσει. Αυτή η κούραση είναι πολύτιμη! Όσο αντέχετε, όσο δεν ακούτε την κούραση σας, τόσο μπορείτε να διαιωνίζετε αυτήν την κατάσταση. Η κούραση σας έρχεται να σας δείξει το βάρος αυτής της συνθήκης, και εάν την αξιοποιήσετε, να σας κινητοποιήσει προς μια άλλη κατεύθυνση.

Ένα άλλο καλό νέο είναι ότι η διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου είναι αποκλειστικά και μόνο δική σας ευθύνη. Δεν έχει συμβεί κάτι δύσκολο, όπως για παράδειγμα μια ασθένεια ή μία απώλεια, που χρειάζεται να βρείτε δυνάμεις να αντεπεξέλθετε. Μιλάμε για τη σχέση σας, επομένως για μια εμπειρία την οποία εσείς δημιουργείτε και εσείς θέτετε τον εαυτό σας διαθέσιμο ή όχι ως προς αυτήν.

Με άλλα λόγια, η ευθύνη σας είναι η δύναμη σας. Όσο δεν αποφασίζετε να την πάρετε και παραδίνεστε στο μοιραίο, τόσο θα νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο και δε μπορείτε να προχωρήσετε. Όταν αναγνωρίσετε, εσείς και μόνον εσείς, την αξία σας, το πόσο πολύτιμη είστε, τότε με πολύ φυσικό τρόπο θα μετακινηθείτε από αυτήν τη θέση και θα αναζητήσετε τα πάμπολλα άλλα μονοπάτια που έχετε διαθέσιμα στο δρόμο προς την αναζήτηση μια υπέροχης ζωής!

Την αξίζετε. Τη δικαιούστε. Δεν είναι ωστόσο αυτονόητη. Εάν θέλετε μια υπέροχη ζωή χρειάζεται να δουλέψετε για να τη χτίσετε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v