Eyeliner: η σωστή εφαρμογή ανάλογα το σχήμα του ματιού

Eyeliner: η σωστή εφαρμογή ανάλογα το σχήμα του ματιού

To καλά εφαρμοσμένο eyeliner κάνει όλη τη διαφορά στο βλέμμα μας. Χάρη σ’ αυτό τονίζεται το χρώμα των ματιών, οι βλεφαρίδες μας φαίνονται πιο πλούσιες και μας δίνει μια «παιχνιδιάρικη» όψη.

Εάν όμως δεν βλέπετε το επιθυμητό αποτέλεσμα από το τωρινό μακιγιάζ σας, ίσως ήρθε η στιγμή να αναρωτηθείτε αν η γραμμή του eyeliner ταιριάζει με το σχήμα των ματιών σας. Γιατί, πιστέψτε μας, έχει τεράστια σημασία.

Για να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner και να μαγνητίσετε τους πάντες με το βλέμμα σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Αμυγδαλωτά μάτια

Τα αμυγδαλωτά μάτια θεωρούνται ιδανικά από τους make-up artists. Έχουν τη σωστή απόσταση μεταξύ τους, δηλαδή χωράει ένα μάτι ανάμεσά τους και σχήμα που θυμίζει αμύγδαλο. Αν έχετε αυτόν τον τύπο ματιών τότε:

Ξεκινήστε, εφαρμόζοντας μια λεπτή γραμμή eyeliner στο εσωτερικό του ματιού. Όταν φτάσετε στην εξωτερική γωνία, γεμίστε τη, κάνοντας μια παχιά γραμμή. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο 3ο βήμα της φωτογραφίας, σχηματίστε ένα τρίγωνο, το οποίο στη συνέχεια θα το γεμίσετε με χρώμα.

Στρογγυλά μάτια

Τα στρογγυλά μάτια έχουν την δική τους γοητεία. Αν θέλετε να την αναδείξετε τότε πρέπει:

Εφαρμόστε το eyeliner από το μέσο του ματιού προς τα έξω. Στην συνέχεια, τραβήξτε τη γραμμή προς χαμηλά και σχηματίστε το καθιερωμένο τριγωνάκι. Γεμίστε την γραμμή και τραβήξτε την στο κάτω μέρος του ματιού μέχρι τα μισά.

Κουκουλωτά μάτια

Όταν λέμε κουκουλωτά μάτια εννοούμε αυτά στα οποία δεν φαίνεται η πτυχή κάτω από το πάνω βλέφαρο ή το κόκαλο του φρυδιού. Λόγω αυτού του σχήματος, το eyeliner πρέπει να εφαρμόζετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην φαίνεται σαν να έχετε μουτζουρωθεί.

Είναι πολύ πιο εύκολο και σίγουρα θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιήσετε eyeliner που έχει τη μορφή στυλό. Στην αρχή σχηματίστε το περίγραμμα με ένα απλό μολύβι ματιών, ξεκινώντας με μια λεπτή γραμμή στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, περάστε από πάνω το eyeliner, χωρίς να φτιάξετε το τριγωνάκι. Απλά γεμίστε την εξωτερική γωνία του ματιού.

Πυκνόφθαλμα μάτια

Πυκνόφθαλμα ονομάζουμε τα μάτια που οι εσωτερικές τους γωνίες έχουν απόσταση μικρότερη από το μήκος ενός ματιού. Σε αυτήν την περίπτωση:

Ξεκινήστε τραβώντας την γραμμή του eyeliner από τη μέση του πάνω βλεφάρου και συνεχίστε προς τα έξω. Φροντίστε η γραμμή να είναι λεπτή. Έπειτα, σχηματίστε το τριγωνάκι σε ευθεία γραμμή και τέλος, γεμίστε το.

Αραιόφθαλμα μάτια

Σε αντίθεση με τα πυκνόφθαλμα, τα αραιόφθαλμα μάτια έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Μεγαλύτερη δηλαδή από ένα μάτι!

Σε αυτόν τον τύπο ματιών σχηματίστε μια παχιά γραμμή eyeliner ξεκινώντας από το εσωτερικό του ματιού και συνεχίζοντας προς τα έξω. Όταν φτάσετε στην άκρη, φτιάξτε ένα μικρό αλλά ευδιάκριτο τρίγωνο και έπειτα γεμίστε το.

Μην ξεχάσετε στο τέλος να βάλετε μάσκαρα και το πιο ωραίο σας χαμόγελο!

 

Πληροφορίες από το makigiaz.com και το beautyandtheboutique.tv

Φωτογραφίες από το beautyandtheboutique.tv

 

v