Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα φρυδιών για κάθε πρόσωπο

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα φρυδιών για κάθε πρόσωπο

Αν τους δώσουμε την προσοχή και τη φροντίδα που απαιτείται, τα φρύδια μας μπορούν να γίνουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά μας να δείχνουμε όσο γίνεται πιο όμορφες, τονίζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας. Ένας τρόπος να ξέρουμε τι είδους περιποίηση και καλλωπισμό χρειάζονται είναι να πάρουμε ως σημείο αναφοράς το σχήμα του προσώπου μας. Ορίστε πως...

Οβάλ

Αν το μέτωπό σας είναι φαρδύτερο απ’ το πηγούνι σας, το οποίο στενεύει ομοιόμορφα και απαλά, ενώ τα ζυγωματικά σας προεξέχουν προς τα μπρος, τότε το σχήμα του προσώπου σας είναι οβάλ, δηλαδή το ιδανικό.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, τα φρύδια σας δεν στιλιζάρονται έτσι ώστε να “διορθώσουν” το πρόσωπο, αλλά για να ενταχθούν ομαλά σ’ αυτό. Ενδείκνυται, λοιπόν, μία απαλή γωνία όπου το φρύδι ανεβαίνει ήπια προς τα επάνω, κάνει μία απαλή καμπύλη στην κορυφή και κατεβαίνει, καμπυλώνοντας ελαφρώς προς την άκρη.

Σε σχήμα καρδιάς

Αν το σχήμα του προσώπου σας είναι οβάλ, αλλά το πηγούνι σας στενεύει πολύ στην άκρη και γίνεται μυτερό, τότε είστε στην κατηγορία “σχήμα καρδιάς”.

Μιας και το θέμα εδώ είναι η καρδιά, συνδυάστε το πηγούνι με τα φρύδια για να αποδώσετε, κατά κάποιον τρόπο, το αντίστοιχο σχήμα. Στιλιζάρετε τα φρύδια σας έτσι ώστε να είναι τοξωτά, είτε με μικρή καμπύλη για μακρύτερα πρόσωπα είτε με μεγάλη για κοντύτερα, αν θέλετε να αφαιρέσετε ή να δώσετε μήκος αντίστοιχα.

Τετράγωνο

Ένα πρόσωπο είναι τετράγωνο, όταν το μήκος του είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ το πλάτος του, το οποίο είναι περίπου το ίδιο στους άξονες του μετώπου, των ζυγωματικών και του χαρακτηριστικά έντονου σαγονιού.

Αν διαθέτετε αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε στόχος σας είναι να απαλύνετε τις γραμμές του σαγονιού με φρύδια πυκνά και τοξωτά ή να αντισταθμίσετε την έντασή του με ένα αντίστοιχα έντονο στιλ φρυδιών, πυκνότερα και σκουρότερα, με τονισμένη, μυτερή γωνία για έμφαση.

Μακρόστενο

Το μακρόστενο πρόσωπο ορίζεται και αυτό απ’ το περίπου ίσο πλάτος στους άξονες του μετώπου, των ζυγωματικών και του σαγονιού, μόνο που είναι στενότερο απ’ το τετράγωνο, το μήκος του αρκετά πιο μεγάλο απ’ το πλάτος του, ενώ καταλήγει σε ένα καλίγραμμο οβάλ πηγούνι.

Σκοπός σας, σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι να αφαιρέσετε μήκος απ’ το πρόσωπο, τονίζοντας το πλάτος του. Αυτό επιτυγχάνεται στιλιζάροντας τα φρύδια σας έτσι ώστε να είναι ίσια και κάθετα στο μήκος του προσώπου με τη γωνία τους έξω απ’ την άκρη του ματιού, κρατώντας το κέντρο προσοχής χαμηλότερα και αποτρέποντας την έμφαση στη μεγάλη διάσταση όποτε τα μάτια κινούνται πάνω κάτω.

Στρογγυλό

Αν το πρόσωπό σας έχει μήκος περίπου ίδιο με το πλάτος του, αλλά το πιο φαρδύ του τμήμα είναι ο αξόνας που ορίζεται από τα μάγουλα, τότε έχει σίγουρα σχήμα στρογγυλό.

Για να μακρύνετε το πρόσωπό σας και να το κάνετε να φαίνεται λιγότερο στρογγυλό, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές των φρυδιών, έτσι ώστε η κίνηση των ματιών να αυξομειώνει φαινομενικά το μήκος του. Οδηγείστε το φρύδι αρκετά ψηλά και κατεβάστε το απότομα, πάντα με ευθείες γραμμές που υπονοούν περισσότερες κάθετες και όχι καμπύλες που παραπέμπουν στην στρογγυλάδα του προσώπου.

Σε σχήμα διαμαντιού

Κοντό μέτωπο, πρόσωπο γωνιώδες που φαρδαίνει στον άξονα των ζυγωματικών και κατεβαίνει κατόπιν προς το πηγούνι σα να ήταν οβάλ, είναι εκείνα που ορίζουν το σχήμα που αποκαλείται “διαμάντι”.

Στόχος εδώ είναι να απαλύνουμε τις γωνίες και να στενέψουμε το πρόσωπο, όπου φαίνεται πολύ φαρδύ. Η προφανής λύση είναι οι καμπύλες, οι οποίες μπορούν τόσο να αμβλύνουν τα έντονα χαρακτηριστικά του όσο και να τραβήξουν το κέντρο προσοχής προς τα μέσα εκεί που το πρόσωπο φαρδαίνει περισσότερο. Οπότε, στιλιζάρετε το φρύδι ν’ ανεβαίνει ελαφρώς κι ύστερα να κατεβαίνει με μια καλοσχηματισμένη καμπύλη κι άλλη μία, απαλότερη, στο άκρο που καταλήγει.

Προσοχή, όμως…

Το φρύδι πρέπει πάντα να εκτείνεται ανάμεσα στις ευθείες που ορίζονται απ’ την άκρη της μύτης και τις δύο άκρες του ματιού, ενώ το μεγάλο τμήμα του πρέπει να είναι το “εσωτερικό” και να καλύπτει τα ⅔, περίπου, ολόκληρου του φρυδιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v