Με ενοχλεί που ο άντρας μου βλέπει βιντεοκλίπ με προκλητικές κοπέλες. Τί να κάνω;

Με ενοχλεί που ο άντρας μου βλέπει βιντεοκλίπ με προκλητικές κοπέλες. Τί να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Ο άνδρας μου (1 χρόνο μαζί και φρεσκοπαντρεμένοι) βλέπει συνέχεια βιντεοκλίπ με κοπέλες πολύ προκλητικές. Δεν έχουμε κανένα θέμα ανάμεσα μας και σε ερωτική επαφή ερχόμαστε καθημερινά. Είναι από Αλβανία αν αυτό μετράει και ίσως έχει μεγαλώσει με διαφορετική νοοτροπία. Του έχω πει πως με ενοχλεί αλλά μου απαντάει ότι δεν τον νοιάζει το βιντεοκλίπ, απλά ακούει τη μουσική.  Αλλά και οι 2 ξέρουμε πως αυτό δεν ισχύει όταν έχει τα μάτια του καρφωμένα στην κοπέλα που κάνει τουέρκ σύμφωνα με τον ρυθμό. Εμένα αυτό με εκνευρίζει γιατί σκέφτομαι ότι ερεθίζεται η οτιδήποτε.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όσο μια σχέση προχωράει, όσο οι σύντροφοι μοιράζονται ολοένα και περισσότερο χρόνο και εμπειρίες μεταξύ τους, τόσο πιο πολλά διαφορετικά στοιχεία έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει ο ένας σύντροφος στον άλλο. Τα διαφορετικά στοιχεία αυτά μπορεί να δυσκολεύουν τους συντρόφους, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν. Επομένως μια καλή προσέγγιση θα ήταν να καλωσορίσει καθένας κάθε κομμάτι του συντρόφου του που δεν του είναι οικείο, και μαζί να βρουν τρόπους να τα αξιοποιήσουν όλα εντός της σχέσης τους.

Αναφέρεστε λοιπόν σε μια διαφορετική ματιά που εντοπίζετε ότι έχετε απέναντι σε ένα θέαμα. Εσείς, ενώ το απολαμβάνετε είστε πιο συγκρατημένη, ενώ ο σύντροφός σας ίσως εστιάζει με έναν τρόπο διαφορετικό. Από μόνο του αυτό δεν αποτελεί αρνητικό στοιχείο. Εάν νιώθετε ότι είναι αφοσιωμένος στη σχέση σας, και έχετε και οι δύο έγνοια να τη φροντίζετε, τότε η θέαση κάθε ωραίου δεν αποτελεί απειλή. Οποιοδήποτε «ξένο» στοιχείο μπορεί να θεωρηθεί απειλητικό, εάν λείπει από τη σχέση, εάν οι σύντροφοι έχουν στερηθεί το όφελος που μπορεί να τους προσφέρει.

Η δική σας έγνοια λοιπόν χρειάζεται να στραφεί στο τι κάνετε μεταξύ σας, πως νιώθετε μεταξύ σας, τι είδους εμπειρίες μοιράζεστε. Εξωτερικοί αντιπερισπασμοί υπήρχαν και θα υπάρχουν μέσα στη ζωή, επομένως και μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Κάποιοι που έχουν αποφασίσει να δεσμευτούν, διότι έτσι νιώθουν κερδισμένοι, θα αξιοποιήσουν ακόμη και τον αντιπερισπασμό ως μια νέα πληροφορία που θα προχωρήσει τη σχέση ακόμη παρακάτω.

Η εμπιστοσύνη σας λοιπόν στην επιλογή σας είναι σημαντική. Εάν η ανησυχία σας είναι έντονη, τόσο που σας μπλοκάρει την ομαλή σας λειτουργία, θα βοηθούσε εάν σας ταιριάζει να δουλέψετε κάποια θέματα που ενδεχομένως σας έχουν δυσκολέψει στο παρελθόν και επανέρχονται στο παρόν ως αγωνίες.

Μην ανησυχείτε. Λύσεις υπάρχουν πολλές. Εφόσον έχετε κάνει ήδη σημαντικά βήματα με τον σύντροφό σας, αξίζει να δουλέψετε ώστε η συμπόρευση να είναι όμορφη!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v