Ο γιος του συντρόφου μου με εκνευρίζει ό,τι και αν κάνει. Πώς θα το ξεπεράσω;

Ο γιος του συντρόφου μου με εκνευρίζει ό,τι και αν κάνει. Πώς θα το ξεπεράσω;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Ο γιος του συντρόφου μου είναι 17 χρονών. Μένουμε και οι τρεις εδώ και εφτά χρονιά μαζί. Είναι πολύ κακομαθημένος και με εκνευρίζει ό,τι και να κάνει. Πώς θα το ξεπεράσω;

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημα σας είναι πολύ γενικό και έτσι η απάντηση μου θα είναι επίσης γενική καθώς  χρειάζονται πολλά περισσότερα στοιχεία ώστε να μπορέσω να κατανοήσω τη δική σας περίπτωση και να είμαι βοηθητική. Σαφώς η στήλη αυτή δεν είναι ο κατάλληλος χώρος ώστε να εμπιστευτείτε λεπτομέρειες προσωπικών δεδομένων, για το λόγο αυτό σας παρακινώ εφόσον οι σχέσεις σας είναι σημαντικές και επιθυμείτε να τις βελτιώσετε να απευθυνθείτε προσωπικά σε κάποιον ειδικό.

Ο νεαρός γιος σας, από προηγούμενη σχέση του συντρόφου σας, είναι σε μία εξελικτική φάση ζωής, στην εφηβεία, που αντιστοιχεί να διαπραγματεύεται πάρα πολλά θέματα. Στην φάση αυτή οι έφηβοι αμφισβητούν τα πάντα, πρόσωπα και αξίες, προκειμένου τελικά να αποφασίσουν ποια στοιχεία είναι σημαντικά για τους ίδιους ώστε να τα κρατήσουν για να δομήσουν την ενήλικη πλέον προσωπικότητά τους. Με άλλα λόγια διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και αυτή είναι μια σύνθετη διαδικασία που έχει και πολύ ζόρι.

Η στάση σας σε αυτήν την φάση ως γονείς έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ακόμη και εάν ζορίζεστε κι εσείς, η τρυφερή σας ματιά στα δικά του βήματα είναι πολύτιμη ώστε να χτίσει εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του και τις ανθρώπινες σχέσεις. Αντί να τον κοιτάτε σαν κακομαθημένο, φροντίστε τον ώστε να νιώσει κι εκείνος ότι είναι απολύτως κατανοητό από εσάς ότι ζορίζεται και μπορείτε να είστε βοηθητικοί πλάι του ώστε να πάει παρακάτω.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύτιμες και σύμπλοκες. Είναι πολύ ωραίο εκ μέρους σας που σας προβληματίζει η εξέλιξή τους. Μη μείνετε μέχρι εκεί. Αξιοποιήστε τις δυνατότητες σας για συνεχείς βελτιώσεις!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v