Γιατί οι μαμάδες γίνονται οι καλύτερες φίλες των παιδιών τους

Γιατί οι μαμάδες γίνονται οι καλύτερες φίλες των παιδιών τους

Μπορεί τα παιδιά μας να μην το αντιλαμβάνονται, μπορεί να μην θέλουμε ούτε κι εμείς οι ίδιες να το καταλάβουν, αλλά ναι. Είμαστε η καλύτερή τους φίλη! Βέβαια, αν πάρουμε από νωρίς το ρόλο της φίλης τους, ίσως κλονιστούν οι οικογενειακές ισορροπίες και παραβιαστούν με ευκολία τα όρια που πασχίζουμε να θέσουμε. Ωστόσο, όσο τα χρόνια περνούν, είναι φανερό πως συγκεντρώνουμε όλα τα χαρακτηρίστηκα του «καλού φίλου», και κάποια στιγμή θα το αντιληφθούν και τα παιδιά μας.

Τα θαυμάζουμε

Δεν υπάρχει άνθρωπος που θαυμάζει τα παιδιά μας περισσότερο από εμάς! Ακόμα κι όταν εκείνα νιώθουν απογοήτευση και δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, εμείς, που ξέρουμε καλύτερα από οποιονδήποτε τα χαρίσματά τους, τα πιστεύουμε και τα στηρίζουμε.

Είμαστε πάντα πρόθυμες να τα ακούσουμε

Όταν συμβαίνει κάτι καλό στη ζωή των παιδιών τους, ίσως να είμαστε οι τελευταίες που θα το μάθουμε. Θα το μοιραστούν με ενθουσιασμό πρώτα με τους φίλους τους ή με τους υπόλοιπους συγγενείς. Όταν, όμως, κάτι τα στεναχωρήσει ή τα απογοητεύσει, ο πρώτος άνθρωπος που θα απευθυνθούν θα είναι η μαμά τους για να τα παρηγορήσει και να τα συμβουλεύσει. Και η μαμά τους, θα είναι πάντα εκεί για να τα ακούσει και να τα αγκαλιάσει με στοργή!

 Τους λέμε πάντα την αλήθεια

Όσο σκληρή κι αν είναι η αλήθεια, θα τους την πούμε γιατί τα αγαπάμε πάρα πολύ για καταφύγουμε σε εύκολα ψέματα. Βέβαια, θα διαλέξουμε τον πιο ανώδυνο τρόπο δείχνοντάς τους πως ό,τι κι αν κάνουν η αγάπη μας δεν μειώνεται, αλλά και πάλι δεν θα χρυσώσουμε ποτέ το χάπι για να μην τα στεναχωρήσουμε περισσότερο.

Μας λένε πάντα την αλήθεια

Ακόμα κι αν μερικές φορές μας λένε αθώα ψεματάκια, τα παιδιά, στα σοβαρά θέματα, θα μας πουν την αλήθεια για να τα βοηθήσουμε. Μερικές φορές δεν γυρεύουν από εμάς μια λύση στο πρόβλημά τους αλλά μια μεγάλη αγκαλιά για να πάρουν κουράγιο και να διορθώσουν το λάθος τους.

Είμαστε διαθέσιμες 24/7

Κι αυτή είναι η πιο μεγάλη αλήθεια των μαμάδων: είναι διαθέσιμες όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όλες τις ώρες της ημέρας για τα παιδιά μας! Δεν υπάρχει ποτέ ακατάλληλη στιγμή για εκείνα. Θα τα ακούσουμε και θα σταθούμε πλάι τους οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.

Τα αγαπάμε ακόμα κι όταν εκείνα δεν αγαπούν τον εαυτό τους

Για την ακρίβεια, τα λατρεύουμε! Τα αγαπήσαμε πριν τα δούμε και θα τα αγαπάμε ακόμα κι όταν δε θα ζούμε πια… τίποτα και κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στην αγάπη μας και τα παιδιά μας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Η σχέση μας γίνεται όλο και πιο δυνατή με τα χρόνια

Κάθε χρόνο που περνά, η σχέση της μαμάς με το παιδί της γίνεται ισχυρότερη. Ο ένας αρχίζει να κατανοεί τον άλλον, το αποδέχεται γι’ αυτό ακριβώς που είναι και είναι δίπλα του ψυχή τε και σώματι. Η αγάπη και ο σεβασμός μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και τα θεμέλια της σχέσης τους, ακόμα κι αν καμιά φορά τσακώνονται, γίνονται ισχυρά και ακλόνητα.

Εν ολίγοις, η σχέση μαμάς και παιδιού είναι η ισχυρότερη όλων, όσα χρόνια κι αν περάσουν! Εξάλλου, κάπως έτσι δε νιώθετε κι εσείς για τη μαμά σας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v