«Η μεγάλη οικογένεια είναι ευτυχία και δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι»

«Η μεγάλη οικογένεια είναι ευτυχία και δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι»

Aν έχετε κουραστεί ακούτε σχόλια για το πόσα παιδιά σκοπεύετε να κάνετε ή ήδη έχετε, το άρθρο αυτής της μαμάς είναι μια καλή απάντηση σε όλους όσους ασχολούνται με την ΔΙΚΗ σας ζωή.

 

 

«Κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι με την 5χρονη κόρη μου και τα 2 ετών δίδυμα αγόρια μου, τραβάω την προσοχή τόσο των περαστικών, όσο και των άλλων μαμάδων.

 ''Πόσα χέρια χρειάζεσαι για να τα βγάλεις πέρα;'' με ρωτούν ή απλώς αναφωνούν ''Πω πω, δεν πρέπει να ξεκουράζεσαι καθόλου!''

Συνήθως χαμογελάω ευγενικά στα σχόλια τους, γιατί όπως και να το κάνουμε, έχουν δίκιο. Άλλες φορές όμως εκνευρίζομαι με την ευκολία και την άνεση που σχολιάζουν την δική μου ζωή. Αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι μας πάντα έχουν κάτι να πουν. Τον τελευταίο καιρό δυσκολεύομαι πολύ να μην τους απαντήσω κατάλληλα.

Τις προάλλες μάλιστα με ρώτησαν αν σκοπεύω να κάνω και άλλο παιδί. Απάντησα με ειλικρίνεια ότι θα ήθελα ένα ακόμα. Από την έκφραση στο πρόσωπό τους κατάλαβα ότι τους έκανε τεράστια εντύπωση. Μια ξαδέρφη μου δεν δίστασε να μου πει ότι ίσως πρέπει να το ξανασκεφτώ και ότι τα παιδιά δεν είναι μικρή ευθύνη. Αλήθεια; Έχω ήδη τρία παιδιά! Λέτε να μην το ξέρω;

Όλοι μου λένε για το πόσο θα επιβαρύνει την υγεία μου μια τέταρτη εγκυμοσύνη (είμαι μεγάλη σε ηλικία), πόσο θα αυξηθούν τα έξοδα και το κυριότερο πώς θα τα προλαβαίνω όλα! Έχω κουραστεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια από ανθρώπους που ΔΕΝ ζουν στο σπίτι μου και ΔΕΝ μεγαλώνουν τα παιδιά μου.



Σε όλους αυτούς, λοιπόν, θα ήθελα να πω δυο πράγματα:

Πρώτον τα παιδιά είναι ευτυχία και η δική μου έρχεται σε τριπλάσια δόση. Δεύτερον τα οικονομικά θέματα αφορούν εμένα και τον άντρα μου μόνο. Πιστέψτε με δεν θα έκανα τέταρτο παιδί, αν ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να το φροντίσω.

Επίσης αν ο γυναικολόγος μου δίνει το πράσινο φως σε μια τρίτη εγκυμοσύνη σημαίνει ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Το πόσα παιδιά έχει μια γυναίκα ή σκοπεύει να κάνει, αφορά μόνο την ίδια και τον άνθρωπό της. Κανέναν άλλον!

Αυτή είναι η επιλογή μου και πραγματικά θα την υποστηρίξω, γι’ αυτό ακόμη και αν σχολιάζετε καλοπροαίρετα, δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη.»

Πηγή: popsugar.com

 

v