Ο σύντροφός μου έχει υπερβολικό άγχος. Πώς να τον βοηθήσω να ηρεμήσει;

Ο σύντροφός μου έχει υπερβολικό άγχος. Πώς να τον βοηθήσω να ηρεμήσει;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Είμαι 26 χρονών όπως και το αγόρι μου. Είμαστε 4 χρόνια μαζί, μένουμε μαζί 2,5 χρόνια και εργαζόμαστε και οι δυο στον ιδιωτικό τομέα. Θέλει να παντρευτούμε, κάνει σχέδια για το μέλλον και το ίδιο θέλω και εγώ. Φοβάται ωστόσο για την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Κυνηγάμε δουλειά δημοσίου, για να υπάρχει ένα σταθερό εισόδημα. Εγώ θέλω να παντρευτούμε από τώρα έστω και με πολιτικό, εκείνος όμως θέλει πολυτελή θρησκευτικό γάμο και μετά δυο παιδάκια. Θέλει όμως να υπάρχει και ένα πολύ καλό οικονομικό απόθεμα από χρήματα στην άκρη, σε περίπτωση που πάθει κάτι, μην περάσω δύσκολα μόνη μου έχοντας παιδιά. Να σημειώσω ότι έχει ζήσει με την οικογένεια του αντίστοιχη κατάσταση και επίσης ότι τώρα βγάζει περισσότερα λεφτά απ’ ότι αν δούλευε στο δημόσιο. Μέρα νύχτα τα σκέφτεται όλα αυτά. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Βρίσκεστε σε μια όμορφη φάση ζωής που δημιουργείτε το δικό σας πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ζήσει και θα αναπτυχθεί περαιτέρω η σχέση σας! Πρόκειται για μια περίοδο απαιτητική και συνάμα συναρπαστική αφού καθένας από εσάς καλείται να βάλει τα δυνατά του, να αξιοποιήσει όλα τα καλά του στοιχεία για να ζήσετε το σήμερα όμορφα και ταυτόχρονα να φτιάξετε το αύριο.

Οι ιστορίες σας είναι λογικό να έχουν επηρεάσει τη στάση που σήμερα έχετε διαμορφώσει. Οι δυσκολίες που καθένας από εσάς έχει περάσει στη ζωή εντός της πατρικής του οικογένειας, δημιουργούν αγωνίες στο σήμερα, και ως υπεύθυνοι άνθρωποι καλείστε να φροντίσετε τη σχέση σας ώστε να προχωρήσετε διαφορετικά.

Είναι πολύ όμορφο που ο σύντροφός σας έχει μια τόσο υπεύθυνη στάση και έχει έγνοια να φροντίσει εσάς, τη σχέση σας και τη μελλοντική οικογένεια σας! Την υπευθυνότητα του αυτήν, έχετε να την αξιοποιήσετε, να τη χαρείτε και όχι να τη δείτε ως πηγή άγχους. Αναγνωρίστε του το πόσο ικανός είναι, το πόσο πολύ τον χαίρεστε που δεν αφήνεται στην τύχη του αλλά φροντίζει για το καλύτερο δυνατό. Χαρείτε τον που σε δύσκολους καιρούς εργάζεται και προσφέρει στη σχέση σας. Θαυμάστε τον που δε θέλει για εσάς το λίγο αλλά τα όνειρά του είναι μεγάλα!

Είναι υπέροχα στοιχεία όλα αυτά. Δεν είναι στόχος λοιπόν να τα αντιμετωπίσετε αλλά να τα αξιοποιήσετε εντός της όμορφης σχέσης σας! Μη γίνει αγωνία. Κάντε τα καύσιμο για να τρέξετε προς τα όνειρά σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v