Οι αληθινοί άντρες δεν κλαίνε: 7 αντρικά στερεότυπα που απομυθοποιούνται

Οι αληθινοί άντρες δεν κλαίνε: 7 αντρικά στερεότυπα που απομυθοποιούνται

Υπάρχουν πολλά στερεότυπα για τους άντρες, με πιο διαδεδομένο το ότι «οι άντρες δεν κλαίνε». Εκτός από αυτό, όμως, έχουμε μεγαλώσει με διάφορα κλισέ για το ανδρικό φύλλο, τα οποία, όχι μόνο είναι λανθασμένα, αλλά επηρεάζουν την κρίση και τη συμπεριφορά των γυναικών απέναντί τους.

Άνδρες όπως ο πατέρας, ο αδελφός, ο σύζυγος ή ο φίλος μας, μιλούν για τα επίθετα και τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδουμε εξ ορισμού και τα οποία τους πληγώνουν και  βλάπτουν την αυτοπεποίθησή τους. Γιατί η σκληρή αλήθεια είναι πως ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο ταμπέλες που μας βλάπτουν και μας στερούν την πολυδιάστατη προσωπικότητά μας.

 Αφού είσαι άντρας, σ' αρέσει το ποδόσφαιρο

Τάσος, 44: «Ναι, είμαι άντρας αλλά δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, ο μόνος που βλέπει ποδόσφαιρο στο σπίτι είναι η γυναίκα μου. Μάλιστα, στους μεγάλους αγώνες, αναλαμβάνω τα παιδιά για να μην την ενοχλούν.»

Οι άντρες δεν κάνουν δουλειές στο σπίτι

Παύλος, 34:«Λένε πως οι άντρες δεν μπορούν να πλύνουν τα πιάτα, να βάλουν μπουγάδα ή να σφουγγαρίσουν και περιμένουν τη γυναίκα τους για να τους δείξει πώς γίνονται οι δουλειές του σπιτιού. Αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια. Είμαι εργένης και κρατάω το νοικοκυριό του σπιτιού ολομόναχος! Δεν χρειάστηκε ποτέ να παραγγείλω φαγητό απ’ έξω επειδή έκαψα το φαγητό, ενώ κρατάω τα ανίψια μου από μωρά χωρίς να χρειάζομαι τη βοήθεια μιας γυναίκας.»

Οι άντρες δεν είναι ρομαντικοί σαν τις γυναίκες

Μάνος, 38:«Θυμάμαι πριν τον γάμο μου, όταν όλοι αστειεύονταν λέγοντάς μου πως το μόνο που έχω να κάνω είναι να στέκομαι δίπλα στη νύφη και να θυμηθώ να χορέψω τον χορό του Ησαΐα την κατάλληλη στιγμή. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αυτό με πλήγωνε. Η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο μυστήριο ήταν πολύ πιο σημαντική από αυτό. Είχα ήδη ονειρευτεί εκείνη την ημέρα και ένιωθα ότι, επειδή είμαι άντρας, θα μου στερούσαν το δικαίωμα να εκφράσω όλα αυτά που ήθελα να προσφέρω στον άνθρωπο της ζωής μου. Λες και οι άντρες δεν έχουν δικαίωμα στο ρομαντισμό…»

Οι άντρες είναι αναίσθητοι

Ανδρέας, 42: «Ανοησίες… όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εμείς έχουμε συναισθήματα και μάλιστα βαθιά. Μας συγκινούν και μας αγγίζουν πολλά από αυτά που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά. Απλά, μερικές φορές οι συνθήκες και οι εξωτερικοί παράγοντες δεν μας επιτρέπουν να τα εκφράζουμε. Επειδή δεν τα εκδηλώνουμε, όμως, δεν σημαίνει πως υπάρχουν.»

Το να χάνεσαι με το αυτοκίνητο είναι προνόμιο των γυναικών

Ιάσωνας, 53:«Ακόμα ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί! Τόσο εγώ όσο και άντρες συγγενείς και φίλοι χάνουμε συχνά τον προσανατολισμό μας και χρειάζεται να ζητήσουμε οδηγίες για να μην χαθούμε. Ευτυχώς, βέβαια, που ανακαλύφθηκε το GPS και τα πράγματα για όλους εμάς (γυναίκες και άντρες) που δεν διαθέτουμε το ταλέντο του προσανατολισμού είναι πολύ πιο εύκολα!»

Οι άντρες δεν εκτιμούν την τάξη και την καθαριότητα

Αχιλλέας, 29:«Έχω πολλές φίλες γυναίκες που νομίζουν πως, επειδή είμαι άντρας, δεν δίνω σημασία σε ένα τακτοποιημένο σπίτι ή ένα μοσχομυρωδάτο ρούχο. Πραγματικά, το στερεότυπο αυτό με υπερβαίνει! Φυσικά και με νοιάζει να ζω σε έναν περιποιημένο χώρο ενώ δεν περπατάω ποτέ ξυπόλυτος στο σπίτι για να μην λερώνω τα σεντόνια μου. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά για όλους τους ανθρώπους.»

Οι άντρες δεν φορούν κρέμες

Γιώργος, 25:«Από την εφηβεία μου, όταν άρχισα να πρωτοξυρίζομαι, ανακάλυψα πως η επιδερμίδα μου χρειάζεται ενυδάτωση και περιποίηση. Έκτοτε έχω τα δικά μου προϊόντα ομορφιάς και δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ. Ωστόσο, ξαφνιάζομαι με την αντίδραση των γυναικών όταν τα ανακαλύπτουν στο ντουλάπι του μπάνιου μου. Η έκπληξη ή η ειρωνεία τους με στενοχωρεί. Δηλαδή η ομορφιά είναι μόνο για γυναίκες; Εμείς οι άντρες δεν έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε και να προσέχουμε τον εαυτό μας;»

 

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v