Οι πρώτες 3D διαβάσεις έξω από σχολείο της Αθήνας

Οι πρώτες 3D διαβάσεις έξω από σχολείο της Αθήνας

Πολλοί γονείς, έχουμε έγνοια τον δρόμο. Ανησυχούμε για το πώς θα περάσουν τα παιδιά μας απέναντι, αν θα προτιμήσουν τις διαβάσεις που τους συμβουλεύουμε ή αν οι οδηγοί θα δείξουν τη στοιχειώδη ευαισθησία ώστε να μειώσουν ταχύτητα και να τους δώσουν την προτεραιότητα.

Όλους εμάς, λοιπόν, η νέα πρωτοβουλία για 3D διαβάσεις μας καθησυχάζει πολύ. Μάλιστα, οι πρώτες 3D διαβάσεις πεζών στην Αθήνα, και συγκεκριμένα έξω από ένα σχολείο στο Χαλάνδρι, είναι πλέον γεγονός!

Η κάθε νέα διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από το δρόμο, δημιουργώντας καταρχάς μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. 

Επιπλέον, ενθαρρύνει τα παιδιά να μην περνούν το δρόμο από όποιο σημείο θέλουν, αλλά από τη διάβαση που είναι και διασκεδαστική και ασφαλής!
 

Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.

Η ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act, η οποία, επιπροσθέτως, σχεδίασε και υλοποίησε την τοιχογραφία που στόλισε το κτίριο του σχολείου με θέμα το περιβάλλον, ευαισθητοποιώντας ακόμα περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η κα. Δέσποινα Ξυνού, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των OK! Anytime Markets δήλωσε: «Τα ΟΚ! Anytime Markets με αίσθημα ευθύνης στηρίζουν τις ενέργειες κοινωνικής προσφοράς όπου υπάρχει ανάγκη. Είμαστε πολύ περήφανοι που σε συνεργασία με την Urban Act συνεχίζουμε τις δράσεις μας οι οποίες αγκαλιάζονται από τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και από τους κατοίκους. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να είμαστε κοντά στις γειτονιές, ενισχύοντας την ασφάλεια στους δρόμους και δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον εκπαίδευσης.»

Πηγή: cnn greece

 

v