Πώς μπορώ να καταλάβω αν ο σύντροφός μου είναι ειλικρινής απέναντί μου;

Πώς μπορώ να καταλάβω αν ο σύντροφός μου είναι ειλικρινής απέναντί μου;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Νιώθω ότι ο σύντροφός μου δεν με θέλει αλλά δεν θέλει να μου το πει. Πώς μπορώ να καταλάβω αν μου λέει αυτά που νιώθει όταν τον ρωτάω,;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όταν επιλέγουμε έναν σύντροφο, επιλέγουμε ένα σύνολο χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων, ένα μοναδικό άλλο πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό, για να καταλήξει να είναι η επιλογή μας ανάμεσα στα χιλιάδες πρόσωπα που συναντάμε, σημαίνει ότι μας έχει γοητεύσει, μας ταιριάζει και νιώθουμε καλά να ανοιχτούμε προς αυτό.

Μια σχέση λοιπόν, είναι ένα αμοιβαίο άνοιγμα των συντρόφων. Καθένας ανοίγεται προς ένα άλλο πρόσωπο, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες, να μοιραστούν, να συμπορευτούν, να δημιουργήσουν.

Η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ώστε το άνοιγμα αυτό να μην είναι απειλητικό για τους συντρόφους. Χρειάζεται λοιπόν να αναρωτηθείτε εάν έχετε εμπιστοσύνη σε εσάς, στις επιλογές σας. Ένα έχετε επιλέξει τον σύντροφό σας με εμπιστοσύνη σε εσάς, τότε η εμπιστοσύνη προς εκείνον είναι προϋπόθεση για να τον πλησιάσετε. Εάν αμφισβητείτε εξ αρχής την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας, τότε η εμπιστοσύνη προς τις επιλογές σας θα οδηγεί σε μια αγωνιώδη κάθε φορά προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης και θα πάρετε ρόλο περισσότερο ντέντεκτιβ παρά μιας γοητευτικής συντρόφου. 

Φτάνετε επίσης να αμφισβητείτε την ειλικρίνεια στην επικοινωνία μεταξύ σας. Χρειάζεται θεωρώ να ξαναδείτε τη σχέση σας αλλά και τον εαυτό σας συνολικά από την αρχή. Από πού προκύπτουν αυτά τα ερωτήματα, με ποιο τρόπο επιλέγετε, τι όρους βάζετε για να σχετιστείτε καλά με ένα άλλο πρόσωπο. Τα ερωτήματα σας έχουν ένα σημαντικό βάθος που εάν θέλετε να το διερευνήσετε θα βρείτε θησαυρούς!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v