Ποιος τύπος καρέ σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Ποιος τύπος καρέ σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Ένα από τα πιο αγαπημένα και κομψά κουρέματα είναι το καρέ. Μακρύ, κοντό, φιλαριστό ή αυστηρό μπορεί να καμουφλάρει τις ατέλειες και να αναδείξει τα καλύτερα σημεία μας. Ωστόσο, πριν το τολμήσουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το σχήμα το προσώπου μας για να δούμε ποιος τύπος μας ταιριάζει. Μην το φοβάστε! Δοκιμάστε το και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Οβάλ πρόσωπο

Έχετε το ευκολότερο σχήμα προσώπου και μπορείτε να παίξετε με τα μαλλιά σας κάνοντάς τα φιλαριστά, με μύτες ή σε αυστηρό μήκος. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μεσαίου μεγέθους καρέ χωρίς φιλαρίσματα και το πολύ κοντό, είναι αυτά που θα αναδείξουν τα δυνατά σημεία του προσώπου σας.

Στρογγυλό πρόσωπο

Ποιος είπε ότι το καρέ είναι απαγορευμένο κούρεμα για τα στρογγυλά πρόσωπα! Δύο πράγματα αρκεί απλά να προσέχετε. Αρχικά αν αποφασίσετε να κόψετε κοντό καρέ στο ύψος του σαγονιού, τότε θα πρέπει να είναι ασύμμετρο ή φιλαριστό για να αποσπά την προσοχή από το στρογγυλό σχήμα του προσώπου. Και δεύτερον ακόμα και αν επιλέξετε πιο μακρύ καρέ θα πρέπει να προτιμήσετε έντονα κοψίματα και μύτες προς το τελείωμα. Μια χρήσιμη συμβουλή που δίνουν οι κομμωτές για να απογειώσουν το look είναι να τολμήσετε φράντζα.

Τετράγωνο πρόσωπο

Για όσες έχουν τετράγωνο πρόσωπο το ιδανικό κούρεμα καρέ είναι αυτό που είναι πιο κοντό στο πίσω μέρος και πιο μακρύ μπροστά, ενώ πρέπει να είναι ελάχιστα πιο κάτω από το σαγόνι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια πιο μακριά εκδοχή του καρέ, πρέπει να ζητήσετε από τον κομμωτή να φιλάρει τις άκρες και να σας κόψει μια κοντή φράντζα ή αφέλειες.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αν το μέτωπό σας είναι λίγο πιο φαρδύ και το πηγούνι αρκετά στενό και μυτερό, τότε το πρόσωπό σας έχει σχήμα καρδιάς. Σε αυτήν την περίπτωση είστε πολύ τυχερές καθώς σας ταιριάζει τόσο το μεσαίου μάκρους καρέ όσο και το πολύ κοντό. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι να καλύπτει το μέτωπό σας η φράντζα ή οι αφέλειες

Σχήμα...διαμάντι

Το πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού και το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς μπορεί να μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους, ωστόσο έχουν μια μεγάλη διαφορά. Στο πρόσωπο...διαμάντι τα ζυγωματικά είναι το πιο έντονο σημείο. Αν, λοιπόν, έχετε αυτό το σχήμα τότε δοκιμάστε άφοβα το καρέ της Ριάνας ή ακόμα καλύτερα ένα αυστηρό καρέ σε όποιο μήκος θέλετε, με φράντζα ή χωρίς.

Εσείς πότε θα κλείσετε το επόμενο ραντεβού με τον κομμωτή σας;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v