Κακό αφεντικό; Υπάρχουν λύσεις

Κακό αφεντικό; Υπάρχουν λύσεις

Η ταλαιπωρία από ένα κακό προϊστάμενο είναι ένα από τα χειρότερα εργασιακά σενάρια, το οποίο μάλιστα δύσκολα ανατρέπεται. Τι μπορείτε να κάνετε αν... ατυχήσατε; Ψάξτε τα θετικά και δείτε πώς θα επιβιώσετε χωρίς να χάσετε την ψυχική σας υγεία.

Κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιά ανάσα και πείτε εκπνέοντας «ωμμμμμ»

Δεν αστειευόμαστε. Συνειδητοποιήστε ότι κάποιοι άνθρωποι (και δη αφεντικά) δεν αλλάζουν, επομένως δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να τους αντιμετωπίσετε με επιχειρήματα που σε οποιονδήποτε άλλον θα ακούγονταν λογικά. Οπότε χαλαρώστε και αντιμετωπίστε το αφεντικό σας με ψυχραιμία.

Αν δεν μπορείτε να τον «κερδίσετε», μην απελπίζεστε

Και μην αντιδράτε σπασμωδικά δουλεύοντας σε πιο αργούς ρυθμούς ή παίρνοντας συνέχεια αναρρωτικές άδειες. Το μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να μεταφέρετε τον φόρτο εργασίας σας για αργότερα και να του δώσετε αφορμή να σας κακολογήσει ακόμα περισσότερο.

Αναγνωρίστε τα θετικά του

Δε μπορεί, κάτι καλό θα έχετε να πείτε για το αφεντικό σας. Έχει ζεστό χαμόγελο; Είναι γενναιόδωρος; Είναι δίκαιος; Έχει ωραίο σώμα; Έχει καλές ιδέες; Σκεφτείτε κάτι… Με αυτόν τον τρόπο ίσως τον συμπαθήσετε λίγο περισσότερο και τον αποδεχθείτε πιο εύκολα.

Επιλέξτε τις μάχες σας σοφά

Δεν χρειάζεται να αντιδράτε στα μικρά θέματα. Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, π.χ. όταν και άλλοι συνάδελφοί σας θα έχουν κάτι για να γκρινιάξουν, και επιτεθείτε όλοι μαζί.

Τον νου σας στο στόχο

Να θυμάστε πάντα πως ο λόγος που βρίσκεστε στην συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι για να σας στήσουν άγαλμα καλού υπαλλήλου, αλλά για να πληρώσετε το δάνειο του σπιτιού, το σχολείο των παιδιών και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας.

Επαινέστε τον εαυτό σας

Θα πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι για τον εαυτό σας που μπορείτε να ανέχεστε ένα τόσο ανυπόφορο αφεντικό.

Πίστη

Σε ό,τι κι αν πιστεύετε, αυτό είναι που θα σας βοηθήσει ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσετε την συνύπαρξη με ένα κακό αφεντικό. Και αυτό είναι που θα σας δώσει δύναμη να πάτε και αύριο στην δουλειά.

Στα δύσκολα… γελάτε

Ένας σοφός είπε κάποτε: «Ο αγώνας είναι αναπόφευκτος, όμως η μιζέρια είναι προαιρετική». Η ευτυχία είναι επιλογή. Επιλέξτε λοιπόν να διατηρείτε την πνευματική σας ισορροπία και να υποδέχεστε τα δύσκολα με χαμόγελο.

Πηγή: Workawesome

v