6 σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σας είναι σταθερή σαν βράχος!

6 σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σας είναι σταθερή σαν βράχος!

Οι ειδικοί των σχέσεων, ισχυρίζονται πως οι πυλώνες που κρατούν μία σχέση σταθερή και μακροχρόνια, είναι τρεις: εμπιστοσύνη, επικοινωνία και σεβασμός. Μάλιστα, την εμπιστοσύνη την βάζουν πρώτη αφού δεν είναι μόνο σημαντική αλλά και δύσκολη να αποκτηθεί!

Ωστόσο, εάν παρατηρείτε στη σχέση σας τα παρακάτω σημάδια, σημαίνει πως η εμπιστοσύνη μεταξύ σας είναι ισχυρή και θα σας κρατήσει μαζί για πολύ πολύ καιρό!

 

Είστε ο εαυτός σας

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχουν οι πραγματικές και οι φανταστικές σχέσεις. Στις δεύτερες, οι σύντροφοι παρουσιάζουν έναν τέλειο εαυτό που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η σχέση δεν είναι στέρεη αφού βασίζεται σε ψεύτικες βάσεις και κάποια στιγμή η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και η σχέση θα καταρρεύσει.

Οι πραγματικές σχέσεις, πάλι, στηρίζονται στην ειλικρίνεια. Οι δύο σύντροφοι αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό και περιμένουν από τον άλλον να τους αποδεχτεί και να τους αγαπήσει γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Δεν φοβούνται  να φάνε στο κρεβάτι ή να μιλήσουν στους φίλους τους σαν να ήταν μόνοι, ενώ ο σύντροφος τους εξακολουθεί να τους αγαπά και να τους θέλει.

Μοιράζεστε λεπτομέρειες από την μέρα σας

Επιστρέφετε σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά  ή μετά από μια συνάντηση με τους φίλους σας και θέλετε να μοιραστείτε με τον σύντροφό σας τα πάντα! Δεν προσπαθείτε να αποκρύψετε ότι κάποιος σας φλέρταρε ή πώς σας επέπληξε ο εργοδότης σας.

Αυτή η ανταλλαγή λεπτομερειών αναπτύσσει εμπιστοσύνη και αρμονία στη σχέση και σας κάνει να είστε όχι μόνο σύντροφοι αλλά και στενοί φίλοι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι σημαντικό να ενδιαφέρεστε για το τι συμβαίνει στη ζωή του συντρόφου σας.

Μιλάτε με άνεση για τα τραύματα του παρελθόντος σας

Δεν είναι εύκολο να μοιραστεί κανείς λεπτομέρειες και συναισθήματα για πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και τον πλήγωσαν. Μια δύσκολη παιδική ηλικία, μια τραυματική σχέση ή μια μεγάλη στενοχώρια είναι θέματα που τα μοιράζεσαι μόνο με ανθρώπους που ξέρεις πως δεν θα σε κρίνουν, δεν θα σε κουτσομπολέψουν και θα σε κατανοήσουν. Με λίγα λόγια, η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για να μιλήσει κανείς για τις πληγές του.

Έχετε κοινή πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Η κοινή χρήση τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης και ευτυχίας ανάμεσα στα ζευγάρια. Είστε «ανοιχτοί» στο  να συζητήσετε για οικονομικά θέματα και να βρείτε συμβιβασμούς, οι οποίοι δίνουν πολλά οφέλη στη σχέση σας.

Δεν ελέγχετε ο ένας τον άλλον

Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση, το τέλος της δεν μπορεί παρά να είναι αναμενόμενο. Εάν, μάλιστα, μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, ακόμα και τα ρούχα, τις φιλίες ή το τηλέφωνο του συντρόφου τους, τότε σημαίνει πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και η σχέση γεμίζει με τοξικότητα.

Δεν έχετε άγχος να αφήσετε ανοιχτό το κινητό σας μπροστά του

Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να προκαλέσουν ζήλια, σύμφωνα με μελέτες. Το Facebook και το Instagram μπορεί να είναι ένας λόγος για διαμάχες ή ακόμη και χωρισμούς.

Φανταστείτε όμως ότι οδηγείτε στο σπίτι και σας ζητά να κρατήσετε το τηλέφωνο και να δείτε το WhatsApp του. Μόνο κάποιος που δεν έχει τίποτα να κρύψει μπορεί να το κάνει αυτό. Αν μπορείτε εύκολα να αφήσετε τα gadget σας ανοιχτά ενώ βρίσκεστε με τον σύντροφό σας, έχετε φτάσει σίγουρα σε ένα καλό επίπεδο εμπιστοσύνης.

Πηγή: brightside.me

 

v