6 μαμάδες εξομολογούνται πώς χειρίζονται τα tantrums των παιδιών τους

6 μαμάδες εξομολογούνται πώς χειρίζονται τα tantrums των παιδιών τους

Μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστούμε εμείς οι γονείς είναι τα tantrums των παιδιών μας. Mε άλλα λόγια, την υστερία που τα πιάνει όταν κάτι τα δυσαρεστήσει, ενώ εμείς αδυνατούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Ρωτήσαμε αρκετές μαμάδες πώς ηρεμούν τα μικρά τους όταν βρίσκονται σ΄αυτή την κατάσταησ και συγκεντρώσαμε τα παρακάτω έξυπνα κόλπα.

 

 

Μια αγκαλιά είναι το καλύτερο καταφύγιο

«Όταν το παιδί βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και δεν μπορεί να ηρεμήσει, αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι ένα καθησυχαστικό καταφύγιο. Για την κόρη μου, το καταφύγιο αυτό  είναι η αγκαλιά μου. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει ότι κατανοώ τι νιώθει, ακόμη και αν δε μπορεί να το εκφράσει με λόγια.» Κατερίνα 28 ετών.

Κάθομαι δίπλα του και του κρατάω το χέρι

«Ο γιος μου βρίσκεται σε αυτήν την δύσκολη ηλικία που με το παραμικρό τον πιάνει το παράπονο, κλαίει και χτυπιέται στο πάτωμα. Μου έχει συμβεί άπειρες φορές τόσο στο σπίτι, όσο και στο σουπερμάρκετ. Ειδικά όταν δεν του κάνω το χατίρι να του αγοράσω ό,τι θέλει. Αυτό, λοιπόν, που κάνω –ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε- είναι να κάθομαι δίπλα του, να του κρατάω το χέρι και να τον καθησυχάζω μιλώντας σιγανά. Έτσι καταλαβαίνει ότι δεν είμαι θυμωμένη μαζί του και μετά από λίγο ηρεμεί.» Σοφία 38 ετών.

Του προσφέρω επιλογές

«Αυτό που κάνω όταν ο γιος μου έχει ξεσπάσματα είναι να του προσφέρω επιλογές. Για παράδειγμα αν είμαστε στο σπίτι του προτείνω να διαλέξει ανάμεσα στο να παίξουμε ή να κάνουμε αγκαλιές. Όταν είμαστε σε δημόσιο χώρο τον ενθαρρύνω να επιλέξει τι θέλει να κάνουμε μετά. Οι επιλογές είναι πάντα δύο. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι νιώθει πως έχει τον έλεγχο στη ζωή του-και μέχρι στιγμής αυτό το κόλπο πραγματικά με βοηθάει.» Άννα 32 ετών.

Παίρνουμε και οι δύο βαθιές ανάσες

«Αυτό το κόλπο το ανακάλυψα τυχαία, μια μέρα που προσπαθούσα να ηρεμήσω. Έβλεπα την κόρη μου να κρατάει σφιχτά ένα παιχνίδι σ’ ένα μαγαζί, να κλαίει και να φωνάζει ‘’το θέλω’’. Ο κόσμος με κοιτούσε και εγώ ντρεπόμουν πολύ, οπότε για να μην χάσω την ψυχραιμία μου άρχισα να παίρνω βαθιές ανάσες. Προς μεγάλη μου έκπληξη το ίδιο έκανε μετά από λίγο και η μικρή μου. Ηρεμήσαμε και οι δύο και φύγαμε από το μαγαζί χωρίς το παιχνίδι.» Μαρία 40 ετών.

Το απόλυτο όπλο…σαπουνόφουσκες

«Πάντα στην τσάντα μου υπάρχουν σαπουνόφουσκες. Όταν βλέπω τα δίδυμά μου να χάνουν τον έλεγχο, αρχίζω να κάνω φούσκες και τα παρακινώ να τις σκάσουν με το δάχτυλό τους. Σχεδόν αμέσως ηρεμούν και παίζουμε όλοι μαζί. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Δοκιμάστε το άφοβα!» Βασιλική, 35 ετών.

Την αφήνω να ξεσπάσει…

«Την αφήνω να ξεσπάσει…Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλώς περιμένω να περάσει η μπόρα. Είναι δύο χρονών, δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Αυτός είναι ο τρόπος της να μου δείξει ότι δεν είναι χαρούμενη. Το σέβομαι. Όταν σταματήσει της λέω ότι την αγαπώ.» Αριάδνη, 23 ετών.

Πηγή: mother.ly

 

v