Πολύτιμα μαθήματα ζωής που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας

Πολύτιμα μαθήματα ζωής που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας

Η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι που σε γεμίζει εμπειρίες μέσα από ευτυχισμένες στιγμές και λύπες, μέσα από ανθρώπους που είτε είναι ακόμα στη ζωή σου, είτε ήταν απλώς περαστικοί. Τα μαθήματα ζωής που αποκομίζουμε είναι πολλά και σημαντικά τόσο για την δική μας εξέλιξη όσο και για τα παιδιά μας που παραδειγματίζονται από εμάς.

Ποια είναι, λοιπόν, τα μαθήματα που έχουμε μάθει και θα μεταδώσουμε στα μικρά μας;

Κάθε εμπειρία ακόμα και αυτές που μας πόνεσαν, υπάρχει για να μας καθοδηγεί και να μας προστατεύει από πιθανά λάθη.

Ποτέ μην σταματάς να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν.

Μην φοβάστε την μοναξιά- κάποιες φορές το να είσαι μόνος σου σε βοηθάει να τακτοποιείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου για να μπορέσεις να προχωρήσεις παρακάτω.

H αύρα και οι σκέψεις μας επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και τον κόσμο που έχουμε δίπλα μας. Να είστε πάντα η ενέργεια που θέλετε να πάρετε από τους άλλους.

Σταματήστε να κατηγορείτε την τύχη για ό,τι σας συμβαίνει. Όλα έχουν σχέση με τις επιλογές που κάνουμε. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας.

Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους γύρω μας. Είμαστε αυτό που είμαστε. Η ευτυχία που εκπέμπουν κάποιοι άνθρωποι στα social media, τις περισσότερες φορές είναι πλασματική.

Οι αποτυχίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και λειτουργούν ως μέσο μάθησης.

Δεν χρειάζεται να έχουμε τον έλεγχο στα πάντα. Η ζωή θα κυλήσει στους δικούς της ρυθμούς και πρέπει να είμαστε και λίγο αυθόρμητοι για να την απολαύσουμε.

Οι πραγματικοί φίλοι είναι δίπλα μας και στις δυσκολίες και στην χαρά μας. Ας τους πούμε ένα ευχαριστώ.

Ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί. Αν στα 40 ή τα 50 σου θέλεις να κάνεις πεζοπορία, να χορεύεις ζούμπα ή να πηγαίνεις βόλτες: απλά κάνε το.

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά σίγουρα σε διευκολύνουν. Η αξιοπρέπεια όμως είναι η ύψιστη αξία.

Διώξτε από τη ζωή σας οτιδήποτε σας φέρνει δυστυχία. Και αυτό φυσικά περιλαμβάνει και τους τοξικούς ανθρώπους που πιθανώς σας περιβάλλλουν.

Τα παιδιά μας είναι ξεχωριστές οντότητες από εμάς. Ας τους δώσουμε γερές βάσεις για να βρουν μόνα τους την ευτυχία τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v