Η πιο νόστιμη συνταγή για κατσικάκι φρικασέ

Η πιο νόστιμη συνταγή για κατσικάκι φρικασέ

Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα είναι και το κατσικάκι φρικασέ. Μπορεί να φαίνεται «μπελαλίδικο» φαγητό, στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ εύκολο. Μ' αυτή την συνταγή, φτιάξτε το σε 5 απλά βήματα, και εσείς κι η οικογένειά σας θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Φωτογραφία: realmusaka.com

Τι θα χρειαστείτε

1- 1,5 κιλό κατσικάκι, κομμένο σε κομματάκια

10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ξερό κρεμμύδι

2 μικρά μαρούλια 

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 αβγό 

1 λεμόνι

Τι πρέπει να κάνετε

Καλύπτετε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, αφού κόψετε το κατσικάκι σε κομμάτια, το αλατοπιπερώνετε και το τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά.

Ψιλοκόβετε όλα τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σβήνετε με ένα ποτήρι νερό, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα.



Πλένετε σχολαστικά τα μαρούλια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Όταν το κρέας έχει γίνει, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη, ώσπου να «λιώσουν».

Βγάζετε το φαγητό απ' τη φωτιά και αφήνετε για 5 λεπτά, να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε το αβγό με το λεμόνι και, σταδιακά, προσθέτετε ζεστό ζωμό απ' το φαγητό, ανακατεύοντας συνεχόμενα για να μην κόψει το αβγό.

Μόλις έχετε ένα ομογενές μείγμα, το ρίχνετε λίγο λίγο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε σταθερά μέχρι να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σας φάνηκε... νόστιμο; Για περισσότερες συνταγές της Μαριαλένας, ακολουθήστε την στο Instagram & στο Facebook,@greekmamachef.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v