Κοτόπουλο με μανέστρα και γλυκιά κολοκύθα για παιδιά από 12 μηνών έως 120 ετών

Κοτόπουλο με μανέστρα και γλυκιά κολοκύθα για παιδιά από 12 μηνών έως 120 ετών

Μεσημέρι, επιστρέφεις από το σχολείο κουρασμένη, πλένεις χέρια; και κρέμεσαι από την φούστα της μαμάς: «Τί θα φάμε σήμερα;». Το σπίτι μυρίζει ήδη υπέροχα και η μαμά, χαμογελώντας τρυφερά, σου απαντά «κοτόπουλο με μανεστρούλα!»

Αυτή ήταν μία σκηνή από την παιδική μας ηλικία, την οποία θα θέλαμε να μεταφέρουμε σαν κληρονομιά και στα παιδιά μας! Η παρακάτω συνταγή, είναι πεντανόστιμη, πρωτότυπη και βγαλμένη από τις παιδικές μας αναμνήσεις! 

Τι θα χρειαστείτε

1 μικρό μπούτι κοτόπουλου

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους

1 μικρή πράσινη και 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένες σε κύβους

100 γραμμάρια κολοκύθα γλυκιά κομμένη σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας ντοματοχυμό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Μαύρο πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε 

Βήμα 1ο

Βράζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με νερό για μισή ώρα. Το σβήνετε και το αφήνετε να κρυώσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 2ο

Αφαιρείτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και σουρώνετε το νερό. Έπειτα, ξεκοκαλίζετε το κρέας, το κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια και το ξαναβάζετε στο σουρωμένο πια νερό να βράσει. 

 
Βήμα 3ο

Προσθέτετε στην κατσαρόλα την κολοκύθα, το πιπέρι, το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τέλος την ντομάτα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. (Σημείωση: η κολοκύθα πρέπει να λιώσει εντελώς) .

Βήμα 4ο

Ρίχνετε το κριθαράκι και το αφήνετε να βράσει για ακόμα δέκα λεπτά. (Σημείωση: κλείστε το μάτι όσο είναι ακόμα ζουμερό, γιατί μέχρι να κρυώσει θα έχει πήξει αρκετά).

v