Η γυναίκα μου είναι ψυχρή ερωτικά μαζί μου και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Η γυναίκα μου είναι ψυχρή ερωτικά μαζί μου και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας είμαι 25 χρόνια παντρεμένος. Η γυναίκα μου δεν ήθελε από τότε που ήμασταν μικροί να κάνει σεξ μαζί μου. Πίστευα ότι με τον καιρό θα αλλάξει και έκανα υπομονή όλα αυτά τα χρόνια. Της έχω μιλήσει πολλές φορές, αλλά εκείνη δεν συγκινείται. Της λέω ότι την θέλω σαν τρελός, αλλά εκείνη τίποτα. Κάνουμε σεξ μια φορά την εβδομάδα (και αν!) και αυτό με το ζόρι. Εκείνη δεν την ενδιαφέρει καθόλου. Δεν θέλω να πάω με άλλη γυναίκα, αλλά με τον τρόπο της αυτό μου δείχνει. Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω. Εάν πάω με άλλη και γίνει το λάθος και μαθευτεί τότε θα φταίω εγώ, ενώ στην πραγματικότητα εκείνη με τον τρόπο της με στέλνει σε αυτό το μονοπάτι.

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι υπέροχο που έχετε φτιάξει με τη σύντροφο σας μια σχέση με διάρκεια στο χρόνο. Είναι ένα πολύ καλό στοιχείο, το οποίο ωστόσο από μόνο του δεν αρκεί για να χαρείτε τη σχέση σας. Ζητάτε κι άλλα και αυτό είναι μόνο καλό.

Η σχέση μας μέχρι σήμερα έχει διαμορφωθεί με έναν τρόπο, στον οποίο συμβάλλετε και οι δυο. Η υπομονή σας, όπως πιθανά αντιλαμβάνεστε σήμερα, δεν ευνόησε τις αλλαγές μεταξύ σας. Αντιθέτως, λειτούργησε έτσι ώστε να συντηρήσει μια κατάσταση στην οποία δε είστε ικανοποιημένος. Έχετε λοιπόν να δείτε το θέμα που σας απασχολεί σε πολλά επίπεδα. Αναρωτηθείτε εάν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια επιτρέψατε να αλλάξει η σχέση σας ώστε να εξελιχθεί ή εάν η αλλαγή σας τρομάζει και προτιμάτε να κινείστε σε γνώριμα αλλά ρηχά νερά. Έχετε επίσης να αναρωτηθείτε κατά πόσον ακούτε τις επιθυμίες σας, πόσο τις εκφράζετε, πόσο τις διεκδικείτε ή εάν τελικά καταλήγετε να τις διαπραγματεύεστε και να τις κουκουλώνετε.

Το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τη συχνότητα της ερωτικής σας συνεύρεσης. Αφορά όλα τα επίπεδα της σχέσης σας, κι έτσι θα ήταν ωφέλιμο για εσάς εάν σας ταιριάζει να το δουλέψετε είτε ατομικά είτε ως ζευγάρι με έναν ειδικό. 

Για οποιαδήποτε απόφαση πάρετε έχετε την πλήρη ευθύνη. Εφόσον επιθυμείτε να βελτιώσετε τη σχέση με τη σύντροφο σας, αφού σας είναι σημαντική, δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτεστε τρίτα πρόσωπα. Αυτό που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε το χώρο μεταξύ σας που οι επιθυμίες θα ακούγονται και θα πραγματοποιούνται! Η δέσμευση σας και η αμοιβαία επιθυμία στην επίτευξη του στόχου αυτού, είναι που θα σας βοηθήσει ώστε να τον πραγματοποιήσετε.

Σας ευχαριστώ.

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v