7 κανάλια στο youtube όπου τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν

7 κανάλια στο youtube όπου τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν

Είναι σημείο των καιρών και πρέπει να το αποδεχτούμε: τα παιδιά μας είναι απολύτως εξοικειωμένα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις «οθόνες» – κινητά, τάμπλετ – και ο χρόνος που περνούν μπροστά σ’ αυτές είναι αρκετός. Γιατί, όμως, να μην είναι και εποικοδομητικός; Όπως εμείς, κάποτε, βλέπαμε εκπαιδευτική τηλεόραση και παιδικές εκπομπές με ψυχαγωγικό κι επιμορφωτικό χαρακτήρα, έτσι κι εκείνα μπορούν να περνούν την ώρα τους με βίντεο που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο με τρόπο διασκεδαστικό και αποτελεσματικό. Αυτά τα 7 κανάλια στο youtube έχουν φτιαχτεί με πολύ μεράκι για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Αστρόνιο

Τα παιδιά λατρεύουν τ’ άστρα και είναι φυσικό να θέλουν να μάθουν περισσοτέρα γι’ αυτά. Αυτό μπορεί να γίνει χαζεύοντας τα βίντεο του καναλιού «Αστρόνιο» που μας φέρνουν πιο κοντά στην επιστήμη της αστροφυσικής και τις θετικές επιστήμες.


 

Καθημερινή φυσική

Στο κανάλι αυτό, η επιστήμη της φυσικής εξηγείται «με απλα λόγια» κι έτσι βρίσκετε ένα σωρό απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα όπως «από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν;» και «η κότα έκανε το αυτό ή το αυγό την κότα;»     

Εκπαιδευτική τηλεόραση - Ένα γράμμα μια ιστορία

Σ’ αυτήν την playlist, θα βρείτε τη σειρά «Ένα γράμμα μια ιστορία», την πρώτη εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων ελληνικής παραγωγής, που μαθαίνει στα παιδιά το ελληνικό αλφάβητο μέσα από 24 έμμετρες διασκεδαστικές ιστορίες.

 Science behind music

Ένα πολύ ενδιαφέρον κανάλι για όσους δεν απολαμβάνουν απλώς τη μουσική, αλλά αναρωτιούνται πως «λειτουργεί» και για ποιο λόγο τους κάνει να νιώθουν τόσο όμορφα. Κοινώς, σύντομα βίντεο που καλύπτουν με τρόπο απλό και διασκεδαστικό τις πιο επιστημονικές πτυχές της μουσικής.

Smart chemistry

Με τα έξυπνα βιντεάκια, το ιδιαίτερο χιούμορ και τις απλές εξηγήσεις του, ο δημιουργός του καναλιού μας εισάγει στον κόσμο της χημείας, τον μαγικό κόσμο των χημικών στοιχείων, των ενώσεών τους και των εντυπωσιακών αντιδράσεων, κάποιες από τις οποίες αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Θρανία 

Σ’ αυτό το κανάλι θα βρείτε σύντομα οπτικοποιημένα μαθήματα κι εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά του δημοτικού – μαθηματικά, φυσική, γλώσσα κ.α. – φτιαγμένα με πολύ μεράκι από μια δασκάλα.

Greek tips & more - Μαθηματικά κόλπα

Όπως λέει και ο τίτλος της playlist, εδώ βρίσκετε μαθηματικά κόλπα που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να δουν τα μαθηματικά ως ένα γνωστικό πεδίο που δεν είναι μόνο πράξεις, νούμερα και «προβλήματα», αλλά είναι εν δυνάμει διασκεδαστικό και γεμάτο ενδιαφέρουσες προκλήσεις για κάθε ανήσυχο νου.

 
v