«Όταν μια μαμά λέει πως χρειάζεται ξεκούραση μετά τη γέννα, σεβαστείτε το!»

«Όταν μια μαμά λέει πως χρειάζεται ξεκούραση μετά τη γέννα, σεβαστείτε το!»

Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ζωή μιας γυναίκας είναι όταν κρατάει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το μωρό της. Ο φόβος, η ταλαιπωρία και ο πόνος εξαφανίζονται και το συναίσθημα που παραμένει είναι τόσο δυνατό που δεν μπορεί να περιγραφεί. Αυτό που δεν εξαφανίζεται μονομιάς ωστόσο είναι η κούραση που νιώθει η νέα μαμά-και αυτή επιδεινώνεται όταν έχει πολλούς επισκέπτες αμέσως μετά την γέννα. Το παράπονο της μητέρας αυτής σίγουρα αγγίζει μεγάλο ποσοστό γυναικών.

«Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις…

Η κοπέλα στη φωτογραφία είμαι εγώ. Δεν έχει περάσει ούτε ένα εικοσιτετράωρο από την στιγμή που γέννησα. Δεν έχω ιδέα ποιος με έβγαλε φωτογραφία… Νομίζω ότι από την έκφρασή μου και μόνο μπορείτε να καταλάβετε πώς νιώθω!

 Μια με δύο ημέρες ηρεμίας… Άραγε ζητάω πολλά; Κάθε νέα μαμά χρειάζεται μια με δύο ημέρες ηρεμίας.
 Για να συνειδητοποιήσει ότι έφερε στον κόσμο το μωράκι της.

Για να κάνει μπάνιο και να αναζωογονηθεί.

Για να συνηθίσει την αίσθηση του θηλασμού.

Μια με δυο μέρες για να κοιμηθεί, γιατί είναι εξουθενωμένη!

Γέννα: μία επίπονη, εξαντλητική και ταυτόχρονα μαγική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Μήπως ξεχνάτε πόσο κουραστήκατε ψυχή τε και σώματι για να τα καταφέρετε; Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να βομβαρδίζεστε από ερωτήσεις και από ανθρώπους που έρχονται να σας συγχαρούν... αμέσως μετά! Χωρίς να περάσει λίγος χρόνος ώσπου να συνέλθετε.

Και ο θηλασμός όμως χρειάζεται ηρεμία. Δεν βγάζεις έξω τη ρώγα σου και με μαγικό τρόπο το μωρό αρχίζει να τρέφεται το μωρό. Πρέπει να βγάλεις όλο το ένα στήθος σου σε κοινή θέα και να βοηθήσεις το μικρό σου, κουνώντας το για να μπορέσει να φάει. Η νοσοκόμα μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο για να σου δείξει τον τρόπο και μετά κάνεις το ίδιο και στο άλλο στήθος.

Eπίσης πονάς... Δυσκολεύεσαι να νιώσεις άνετα, ειδικά στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Καμία θέση δεν σε βολεύει. Με το ζόρι μπορείς να σταθείς, να καθίσεις, πόσο μάλλον να περπατήσεις. Γιατί πονάς - και θα πονάς και μέρες αργότερα. Πώς να ηρεμήσεις όταν το δωμάτιό σου είναι γεμάτο επισκέπτες;

Όλοι θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μαζί του… εκτός από την ίδια τη μαμά. Θυμάμαι ότι χρειάστηκε να το ζητήσω για να με βγάλει κάποιος φωτογραφία με το νεογέννητό μου!

Όλοι θέλουν να πάρουν αγκαλιά το νέο μωρό. Αν επίσης τολμήσεις και αρνηθείς να σε επισκεφθούν την πρώτη ημέρα, οι πιθανότητες να σε πουν περίεργη είναι πάρα πολλές. Όσες είναι δηλαδή για να ακούσεις και την φράση "φαίνεσαι κουρασμένη".

Φυσικά υπάρχουν και μητέρες που θέλουν να έχουν επισκέπτες και είναι σεβαστό. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Μιλάω ξεκάθαρα για τους ανθρώπους που τους ζητάς να έρθουν μετά από δύο ημέρες και στο μυαλό τους είναι σαν να τους απαγορεύεις να έχουν σχέσεις με το παιδί.

Προσωπικά ένιωσα τόσο ευλογημένη από την αγάπη των γύρω μου που αυτό σε συνδυασμό με την κούραση με εμπόδισε από το να τους ζητήσω να περιμένουν δυο μέρες μέχρι να έρθουν να δουν το μωρό. Μου ήταν δύσκολο.

Αν κάποιος δικός σας άνθρωπος αποκτήσει μωράκι παρακαλώ θυμηθείτε πως η νέα μαμά είναι κουρασμένη. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σας, όμως σκεφτείτε και τον άλλον…»

Πηγή: Living My Family Life

v