Μια διαφορετική «πίτα» με ριγκατόνι που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Μια διαφορετική «πίτα» με ριγκατόνι που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Αν πιστεύατε ότι οι συνταγές με μακαρόνια είναι περιορισμένης φαντασίας, τότε ξανασκεφτείτε το! Η εντυπωσιακή πίτα ριγκατόνι γίνεται πιο εύκολα και από παστίτσιο και ξετρελαίνει τα παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 συσκευασία ριγκατόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

400 ml χυμό ντομάτας

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει τσιγαρίζετε τον κιμά, σπάζοντάς τον παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα σε κομματάκια μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5-8 λεπτά.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμα και προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε την σάλτσα να δέσει για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 3ο

Στο μεταξύ βράζετε τα rigatoni σε μπόλικο αλατισμένο νερό ένα λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Έτσι, μετά το ψήσιμο θα γίνουν al dente και κατά το στήσιμο θα στέκονται ευκολότερα όρθια. Σουρώνετε και ρίχνετε αμέσως 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ανακατεύετε καλά προσέχοντας να μην σπάσουν.

Βήμα 4ο

Ρίχνετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε πολύ καλά. Λαδώνετε μια φόρμα για κέικ και τοποθετείτε τα ριγκατόνι το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζετε ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους.

Βήμα 5ο

Στην συνέχεια, ρίχνετε τον κιμά πάνω στα ριγκατόνι και τα ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους βαθμούς. Στην συνέχεια, βγάζετε την πίτα, προσθέτετε την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 6ο

Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά και ύστερα την ξεφορμάρετε. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!

Πηγή και φωτογραφίες: tablespoon.com

v