Κοκκινιστό κοτόπουλο με αρακά να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Κοκκινιστό κοτόπουλο με αρακά να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Είτε τα παιδιά σας λατρεύουν τον αρακά, είτε τον μισούν, αυτή η απλή συνταγή είναι για... όλα τα γούστα! Θα ξετρελάνει όσους έχουν αδυναμία στα πράσινα μπιζέλια, ενώ θα πείσει και τους πιο δύσπιστους όχι μόνο να τα φάνε, αλλά να γλείφουν και τα δάχτυλά τους!

Συνδυάστε, λοιπόν, τον αρακά με το κοτόπουλο όπως ακριβώς το προτείνει η Μαριαλένα Τερζή και δεν θα το μετανιώσετε. 

Τι θα χρειαστείτε 

2 μπούτια κοτόπουλο
1 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
400 γραμμάρια αρακά
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
200 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο
 
Βάζετε τα 2 μπούτια κοτόπουλου πάνω σε μία λαδόκολλα και τα καρικεύετε με αλατοπίπερο και πάπρικα.
 
*Χρησιμοποιήστε τη λαδόκολλα για να μην λερώσετε τον πάγκο η κάποιο σκεύος! Είναι πολύ πρακτικό! 

 
Βήμα 2ο
 
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα να τσιγαριστεί με ελαιόλαδο. (Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε καρότο και πατάτα αν θέλετε). Προσθέτετε τα μπούτια και τσιγαρίζετε και από τις 2 πλευρές για μερικά λεπτά!

 
Βήμα 3ο
 
Ρίχνετε τον αρακά και το νεράκι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την ένταση, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε για 40 λεπτά να σιγομαγειρευτεί.
 
 
Βήμα 40
 
Τέλος, προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, τον άνιθο, λίγο ωμό ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται! Το αφηνετε για 5 λεπτά να πάρει μια βράση και το φαγητό είναι έτοιμο!
 
 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
 

Καλή απόλαυση!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v