Πώς στολίζει το κάθε ζώδιο για τα Χριστούγεννα

Πώς στολίζει το κάθε ζώδιο για τα Χριστούγεννα

Γιρλάντες, όμορφα στολίδια και πολύχρωμα φωτάκια: τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και το κάθε ζώδιο ετοιμάζεται να βάλει την δική του πινελιά στην διακόσμηση του σπιτιού του.

Κριός

 

Οι Κριοί μπαίνουν πραγματικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και το ζουν στο έπακρο τόσο στις εξόδους τους, όσο και στον στολισμό του σπιτιού τους. Συγκεκριμένα, το δέντρο τους αγωνίζεται να σταθεί όρθιο από το βάρος των υπέροχων στολιδιών του. Τα χρώματα που εκφράζουν την (χριστουγεννιάτικη) ψυχολογία ενός Κριού είναι το κόκκινο και το λευκό. Γι’ αυτό δεν μας παραξενεύει που τα περισσότερα μπιχλιμπίδια του έχουν αυτές τις αποχρώσεις.

Ταύρος

 

Kάποιοι μπορεί να πουν ότι οι Ταύροι δεν είναι και τόσο λάτρεις των Χριστουγέννων, καθώς δεν τους αρέσουν οι βαρύγδουπες (χριστουγεννιάτικες) διακοσμήσεις, τα τραγούδια - δεν τους αδικούμε!- και τα λοιπά. Παρόλα αυτά όσοι το πιστεύουν κάνουν λάθος! Το εκλεπτυσμένο γούστο του Ταύρου απλώς αποτυπώνεται με χαριτωμένα κρεμαστά στολίδια στους τοίχους και μια πιο λιτή διακόσμηση στο δέντρο τους.

Δίδυμοι

Ένας Δίδυμος δεν θα κρύψει τη ρομαντική του διάθεση ούτε τα Χριστούγεννα! Αντίθετα, θα προσπαθήσει να αλλάξει οτιδήποτε λαμπερό και πομπώδες σε κάτι ονειροπόλο. Το πράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο για παράδειγμα, θα μετατραπεί σε λευκό με ροζ και ασημένιες προσθήκες. Επίσης, επειδή αγαπάει και το βελούδινο ύφασμα - δεν θα το αφήσει ανεκμετάλλευτο! Είναι αξιαγάπητοι οι άτιμοι!

Καρκίνος

Για τα εσωστρεφή Καρκινάκια τα πάντα στη ζωή τους σχετίζονται με την δημιουργία μιας ζεστής και ασφαλούς ατμόσφαιρας - και αυτό φυσικά χαρακτηρίζει και τα Χριστούγεννά τους. Το μεγάλο στοίχημα ενός Καρκίνου είναι ένα λαμπερό δέντρο με χρυσά λαμπάκια και απλά διακοσμητικά στοιχεία. Ο στολισμός του είναι πραγματικά για εξώφυλλο περιοδικού!

Λέων

Ακριβώς όπως και ο χαρακτήρας του Λέοντα, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος είναι τολμηρός και πομπώδης. Τα μεγάλα δέντρα, τα έντονα κόκκινα στολίδια, τα τραγούδια, ακόμη και τα γλυκίσματα που υπάρχουν στο σπίτι του βροντοφωνάζουν από χιλιόμετρα ότι είναι λάτρης των Χριστουγέννων!

Παρθένος

Μια νότα μινιμαλισμού ακολουθεί πάντα έναν Παρθένο και αυτό φαίνεται τόσο στον τρόπο σκέψης όσο και στα ρούχα και τη διακόσμηση. Τα διάσπαρτα στολίδια σε ουδέτερο χρώμα, τα λευκά μπιμπελό και το απλό δεντράκι εκφράζουν απόλυτα την ιδιοσυγκρασία του Παρθένου.

Ζυγός

Συμμετρία και στιλ: αυτά τα δύο στοιχεία είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στους Ζυγούς που δεν γίνεται να μην αποτυπώνονται και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Θα επιλέξουν το πιο απλό και ταυτόχρονα τον πιο «περίεργο» στολισμό προκειμένου να εντυπωσιάσουν. Και για να λέμε την αλήθεια, το πετυχαίνουν!

Σκορπιός

Σε αυτό το σημείο της «αποκάλυψης» πρέπει να πούμε ένα πράγμα για τους Σκορπιούς: δεν στολίζουν! Ωστόσο, αν αναγκαστούν λόγω παιδιών και συγκυριών θα φροντίσουν να έχουν ένα υπέροχο δέντρο και… τίποτα άλλο. Θα το κάνουν υπερπαραγωγή αλλά μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου! Λένε ένα μεγάλο «όχι» στα διακοσμητικά στους τοίχους, τον δύστυχο Αϊ Βασίλη, τον Ρούντολφ και τα λοιπά…

Τοξότης

Από τη φύση του εκλεκτικός και δημιουργικός, ο Τοξότης κάνει τη διαφορά και τα Χριστούγεννα! Πώς; Με ένα σύγχρονο και funky μεταλλικό δέντρο! Η τόλμη του στο σχεδιασμό λειτουργεί υπέρ του και το αποτέλεσμα πάντα εντυπωσιάζει.

Αιγόκερως

Συναισθηματικοί και παραδοσιακοί μέχρι το κόκαλο! Έτσι είναι οι Αιγόκεροι που σέβονται τον εαυτό τους και εμείς τους αγαπάμε γιατί ξυπνούν τις πιο όμορφες παιδικές μας αναμνήσεις. Όπως καταλαβαίνετε το κόκκινο και το χρυσό είναι τα δύο κυρίαρχα χρώματα και, φυσικά, κάτω από το δέντρο δεσπόζει η φάτνη!

Υδροχόος

Στον αντίποδα από τους παραδοσιακούς Αιγόκερους, βρίσκονται οι μοντέρνοι Υδροχόοι με τις πολύ… «προχώ» ιδέες τους. Πολύχρωμη διακόσμηση, λιτή και απέριττη, που σε βάζει, όμως, στο πνεύμα των Χριστουγέννων με μεγάλη ευκολία.

Ιχθύς

Οι Ιχθείς είναι λάτρεις της πολυτέλειας και θα το δείξουν με κάθε τρόπο! Το σπίτι τους είναι το καταφύγιό τους στο τέλος της ημέρας και φροντίζουν να είναι όμορφα διακοσμημένο. Τα Χριστούγεννα ειδικά βάζουν όλη τους την τέχνη για να εντυπωσιάσουν με την απλή, αλλά ταυτόχρονα μαγευτική τους διακόσμηση.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: homify.com

 

v