Ο άντρας μου με με κορόιδευε 2 ολόκληρα χρόνια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο άντρας μου με με κορόιδευε 2 ολόκληρα χρόνια. Τι πρέπει να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδάκια. Πριν τρεις μήνες ανακάλυψα ένα κρυφό Facebook του άντρα μου. Κατάφερα να σπάσω τον κωδικό και είδα ότι με κορόιδευε 2 ολόκληρα χρόνια. Είδα πως του είχαν στείλει γυμνές φωτογραφίες και με δύο από αυτές τις γυναίκες είχε συναντηθεί κιόλας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει μεταξύ τους. Τώρα πρόσφατα έμαθα πως έβγαζε την βέρα στην δουλειά του και πως κανείς δεν γνώριζε από την εργασία του πως είναι παντρεμένος και έχει και παιδιά,. Δεν ξέρω τι να κάνω μου λέει να τον συγχωρέσω και πως δεν ξέρει πως το έκανε και ότι ήταν ένα λάθος που δεν θα ξανασυμβεί. Εγώ πάω να τρελαθώ. Δεν ξέρω πως να του μιλήσω πια!

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι την έκπληξη και την ταραχή σας μπροστά στις νέες αυτές πληροφορίες που έχετε. Μιλάμε ωστόσο για τον σύντροφό σας, την επιλογή σας και τη μεταξύ σας σχέση. Στη σχέση αυτή βασιστήκατε και οι δυο σας, επενδύσατε ώστε να πείτε το ναι και να δημιουργήσετε την οικογένεια σας.

Ζητάτε στο σύντροφό σας λοιπόν να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στη σχέση σας και να τη φροντίσει. Με τον ίδιο τρόπο χρειάζεται να σταθείτε κι εσείς. Υπεύθυνα. Φροντίστε τον εαυτό σας και δώστε του χώρο να επεξεργαστεί όλες τις πληροφορίες της σχέσης σας, κι όχι μόνον τις τελευταίες. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα μεταξύ σας, τι ήταν καλό και πιθανά τι να σας οδήγησε σε μη συμφέρουσες αποφάσεις. Τι κάνετε καλά μεταξύ σας και που το χάνετε. Όλη η ιστορία σας θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για να αποφασίσετε τελικά πως θέλετε να προχωρήσετε.

Η συγχώρεση είναι πολύτιμη όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν κατανοήσει τι έχει συμβεί, και δεσμεύονται εκ νέου μεταξύ τους, με πίστη και εμπιστοσύνη στη σχέση τους και κοινό στόχο να προχωρήσουν καλύτερα. Η συγχώρεση συχνά χρησιμοποιείται στρεβλά ώστε ο ένας σύντροφος να επιβεβαιώνει την απογοήτευσή του και ο άλλος να επαναλαμβάνει μια ανεύθυνη συμπεριφορά, αφού δεν ελπίζει ότι κάτι διαφορετικό μπορούν να παράξουν μεταξύ τους. Έτσι δυο πικραμένοι και χωρίς χαρά σύντροφοι συμπορεύονται στη μιζέρια.

Εάν σας ενδιαφέρει πραγματικά να προχωρήστε μαζί με έναν άλλο τρόπο, έχετε δυνατότητες να το κάνετε, οι οποίες όμως προαπαιτούν σημαντική δουλειά και από τους δυο σας. Σκεφτείτε λοιπόν υπεύθυνα τι θα θέλατε και σε κάθε περίπτωση υπάρχει πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να σας φέρει κοντά στο στόχο σας.

Σας ευχαριστώ.
 
*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v