Οι παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος

Οι παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος

Το θέατρο μαγεύει τα παιδιά και αυτό πλέον το ξέρουμε καλά. Μέσα από τις εκάστοτε παραστάσεις παίρνουν ερεθίσματα που βοηθούν ουσιαστικά στην πνευματική τους ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει την ευκαιρία να ξεφύγουν από την πιεστική καθημερινότητα. Και ευτυχώς η φετινή χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από θεατρικής άποψης. Οι παρακάτω παραστάσεις καλύπτουν όλα τα γούστα και υπόσχονται ότι θα αποτελέσουν μια από τις καλύτερες εξόδους που θα κάνετε με τα μικρά σας.

Ψαρόσουπα: Βουτιά στη Βυθούπολη

 

Στο Θέατρο Παλλάς ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα υπόσχεται να διασκεδάσει τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγάλους θεατές. Ο Μέμος Μπεγνής, αλλά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι μερικοί από τους ταλαντούχους ηθοποιούς που πλαισιώνουν την παράσταση ενώ την σκηνοθεσία επιμελείται ο Φωκάς Ευαγγελινός και την εξαιρετική μουσική ο Γιώργος Λεμπέσης. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους θαλασσινούς ήρωες να γελάσουν αλλά και να ταυτιστούν μαζί τους.

Πού θα πάτε:  Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα)

Πότε: Σάββατο 11:30 και Κυριακή 11:30 και 14:45

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 17€, 20€, 25€, 30€.

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

Mια από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις επιστρέφει μία ακόμη φορά και δεν είναι άλλη από την θεατρική επιτυχία «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ». Φέτος στο Θέατρο Λαμπέτη τα παιδιά θα δουν τον φιλάργυρο Εμπενίζερ Σκρουτζ να μαθαίνει την αξία της αγάπης και της γενναοδωρίας με την βοήθεια των Χριστουγεννιάτικων πνευμάτων.

Πού θα πάτε: Θέατρο Λαμπέτη (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα)

Πότε: Από 1η Δεκεμβρίου 2019 έως 10 Ιανουαρίου 2020 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.

Τιμή εισιτηρίου: Α Ζώνη 12 ευρώ γενική είσοδος, Β Ζώνη 10 ευρώ γενική είσοδος, Ανέργων – Πολυτέκνων 8 ευρώ, Προπώληση: 9 ευρώ www.viva.gr

Ο μεγάλος Περίπατος του Πέτρου

Ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία της Άλκης Ζέη είναι «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και για δεύτερη χρονιά θα δούμε τον υπέροχο ήρωα να ζωντανεύει στο σανίδι του Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από τα μάτια του θα ταξιδέψουμε στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής όπου η αθωότητα της παιδικής ηλικία συγκρούεται με τον αγώνα για επιβίωση.

Πού θα πάτε:  Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου)

Πότε: Δευτέρα: 8:30-16:00, Τρίτη έως Κυριακή: 8:30-21:30

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ο Μικρός πρίγκιπας από την ομάδα Πέντε Εποχών

Ο Μικρός Πρίγκιπας ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη και μας συστήνει τους υπόλοιπους γνωστούς ήρωες του παραμυθιού:  τον πιλότο, τον βασιλιά, το λουλούδι και την αλεπού που του μαθαίνουν πολλά για τη ζωή. Η παράσταση με γνώμονα το θεατρικό παιχνίδι, καλεί τους μικρούς θεατές να συμμετάσχουν ενεργά στην πλοκή κι αυτό είναι που την κάνει διαφορετική. Φεύγοντας από το θέατρο, σκοπός είναι τα παιδιά να έχουν καταλάβει τη σημασία του διδάγματος «μόνο με τη καρδιά βλέπεις καλά, τα μάτια δεν βλέπουν την ουσία».

Πού θα πάτε: ΘΕΑΤΡΟ 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού)

Πότε: κάθε Κυριακή στις 12.00 π.μ. (μέχρι 26/1/2020)

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος: 10 € (γενική είσοδος), 8 € (μειωμένο για πολύτεκνους, ανέργους, άνω των 65).

Παραμύθια για να σπάτε κέφι

7 ιστορίες του Ροντάρι ζωντανεύουν και γίνονται μια μοναδική παιδική παράσταση όπου τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές καθώς χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους η ιστορία θα ήταν αδύνατο να εκτυλιχθεί. Μέσα από τα παραμύθια αυτού του μεγάλου δάσκαλου και λογοτέχνη τα παιδιά θα δουν τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά.

Πού θα πάτε: Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134 Νεάπολη - Εξάρχεια)

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11.15 

Τιμή εισιτηρίου: 10€, 8€

Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα

Το έργο «Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα» από την Κάρμεν Ρουγγέρη είναι ένα ρωσικό παραμύθι με μάγους, ξωτικά, ζώα που μιλούν, αλλά και ποτάμια μέσα στα οποία υπάρχουν παλάτια που κατοικούν μεγαλοπρεπείς βασιλιάδες και βασίλισσες.  Μέσα από αυτήν την παράσταση τα παιδιά θα γνωρίσουν τέσσερις σπουδαίους Ρώσους συνθέτες. Τους Α.Μποροντίν, Μ. Μουσόργκσκι, Π. Τσαϊκόφσκι και Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ. Τα εντυπωσιακά κουστούμια, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί και φυσικά η υπόθεση του έργου θα καθηλώσουν μικρούς και μεγάλους θεατές.

Πού θα πάτε: Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115 

Πότε: Κάθε Κυριακή 11:30 & 15:00

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 12€

Η καρέκλα που φανταζόταν

Η Ονειρένια είναι ένα παιδί που με τη φαντασία της βουτάει στην Ιστορία, εξερευνά παραδεισένια μέρη στον χάρτη και ταξιδεύει στους πλανήτες. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι η καρέκλα της ... μιλάει; Και όχι μόνο μιλάει… παραμιλάει! Τα παιδιά γίνονται ενεργό μέρος της παράστασης και μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και τη θεατρική διάδραση ψυχαγωγούνται, εκπαιδεύονται και μαθαίνουν πώς να ταιριάζουν τη Φαντασία με τη Γνώση!

Πού θα πάτε: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)

Πότε: 1, 8,15 και 22  Δεκεμβρίου

12,19 και 26   Ιανουαρίου

2, 9, 16 και 23   Φεβρουαρίου

8, 15, 22 και 29   Μαρτίου

Τιμή εισιτηρίου: 7 €

 

v