Οι επιστήμονες μίλησαν: Αν θες να είσαι υγιής, πέρνα χρόνο με τις κολλητές σου!

Οι επιστήμονες μίλησαν: Αν θες να είσαι υγιής, πέρνα χρόνο με τις κολλητές σου!

Όλοι γνωρίζουμε πως ο ελεύθερος (προσωπικός) χρόνος ωφελεί την ψυχολογία μας, αλλά μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως ο χρόνος που περνάμε με τις κολλητές μας, κάνει καλό και στην υγεία μας!

Μπορεί όσο μεγαλώνουμε να είναι όλο και δυσκολότερο να εξασφαλίζουμε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους μας, όμως δεν πρέπει να τον αμελούμε. Οι υποχρεώσεις, εξάλλου, δεν τελειώνουν ποτέ.

Αν λοιπόν ψάχνετε μια αφορμή για να σηκώσετε το τηλέφωνο και να οργανώσετε μια έξοδο με τις κολλητές σας, τώρα την έχετε: την καλή σας υγεία!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern εξέτασαν μια ομάδα 50 ατόμων σχετικά με την υγεία και την κοινωνική τους ζωή και διαπίστωσαν ότι εκείνοι με την πιο πλούσια ατζέντα τείνουν να είναι και πιο υγιείς.

Από τους 50 συμμετέχοντες, οι 31 ήταν ηλικίας άνω των 80 και εξαιρετικά κοινωνικοί ενώ τα 19 άτομα ήταν ηλικιωμένοι μέχρι 79 ετών χωρίς κοινωνική ζωή. Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν πως οι ηλικιωμένοι άνω των 80 που φροντίζουν τις προσωπικές τους σχέσεις και τιμούν τις φιλίες τους ήταν πιο υγιείς, χαρούμενοι και διαυγείς από τους υπόλοιπους 19 που, αν και νεότεροι, η υγεία τους δεν ήταν τόσο καλή.  

Τα αποτελέσματα δεν αποτέλεσαν έκπληξη για τους ερευνητές που κατέληξαν στο ότι «οι θετικές σχέσεις μειώνουν τον κίνδυνο της γνωσιακής παρακμής, της ήπιας γνωστικής δυσλειτουργίας και της άνοιας».

 Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι φιλίες είναι πιο σημαντικές για την υγεία ακόμα κι από τις οικογενειακές, ενώ άλλες έρευνες έχουν υποστηρίξει ότι η διατήρηση φιλίας σε μεγαλύτερη ηλικία είναι εξίσου σημαντική με τη διατροφή και την άσκηση.

Πηγή: tyla.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v