«Πάντα υπάρχει χώρος στην καρδιά μας για ένα παιδί ακόμη»

«Πάντα υπάρχει χώρος στην καρδιά μας για ένα παιδί ακόμη»

Όταν έχεις ήδη ένα παιδί γνωρίζεις από πρώτο χέρι όλα τα ωραία και τα δύσκολα του να είσαι γονιός-γι' αυτό και η απόφαση να κάνεις δεύτερο παιδί δεν είναι πάντα εύκολη.  Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείς και να υπολογίσεις εκτός απ' αυτό: την αγάπη που θα δώσεις, γιατί αυτή είναι έτοιμη να πολλαπλασιαστεί για να καλοδεχθεί το νέο μέλος της οικογένειας. Όπως λέει και το παρακάτω κείμενο «πάντα υπάρχει χώρος στην καρδιά σου για ένα ακόμη παιδί».

 «Ακόμη και αν δεν το πιστεύεις πάντα υπάρχει χώρος στην καρδιά σου για ένα ακόμη παιδί.

Ίσως όχι τις στιγμές που θυμάσαι την δύσκολη εγκυμοσύνη που είχες στο πρώτο.

Ίσως  όχι όταν θυμάσαι τους αβάσταχτους πόνους της γέννας.

Το πιο πιθανό είναι να το καταλάβεις όταν κρατήσεις το παιδί σου στην αγκαλιά σου. Αυτή η εγγύτητα εξαφανίζει τις στενοχώριες και τις αμφιβολίες. Αυτή η αγάπη σε κάνει να σκέφτεσαι πόση ακόμα μπορείς να δώσεις…

Και πίστεψέ με μόλις έρθει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι σου, θα κλέψει ένα κομμάτι της καρδιάς σου που δεν ήξερες ότι υπάρχει για να δώσεις.

Το ακατάστατο σπίτι, η εξάντληση, τα ξενύχτια, τα νυχτερινά ταΐσματα: όλο αυτό το ''χάος'' παύει να σε νοιάζει, για τον απλούστατο λόγο ότι έχεις απέναντι σου δύο μικρά θαύματα.

Τα παιδιά σου είναι τόσο σημαντικά που δεν αφήνουν χώρο σε αμφιβολίες και λόγια του τύπου ''δεν αντέχω''- σε γεμίζουν με δύναμη για ανταπεξέλθεις στα πάντα.

Όταν λείπουν από το σπίτι και έχεις μερικές ώρες ησυχίας, νιώθεις τόσο έντονα την απουσία τους που δεν νιώθεις καμία ανάγκη να αξιοποιήσεις τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σου.

Το γέλιο τους, η ζεστή αγκαλιά και η μυρωδιά τους σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή. Έχουν την δύναμη να φωτίσουν ακόμη και το πιο σκοτεινό δωμάτιο.

Γιατί η αγάπη σου είναι τόσο δυνατή- και δεν σε κάνει ποτέ να αμφιβάλλεις.»

Πηγή: scarymommy.com

v