Ακόμη ένα σχολείο της Αθήνας γίνεται πιο ασφαλές για τα παιδιά χάρη στις 3D διαβάσεις

Ακόμη ένα σχολείο της Αθήνας γίνεται πιο ασφαλές για τα παιδιά χάρη στις 3D διαβάσεις

Μετά το Χαλάνδρι, η λύση της τρισδιάστατης διάβασης υλοποιήθηκε με τη νέα χρονιά και έξω απ’ το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστατεύουμε τη ζωή, περπατάμε με ασφάλεια», όπως ανακοίνωσε με υπερηφάνεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας.

Το σχολείο βρίσκεται πάνω στην οδό Αγίων Αναργύρων, μία από τις κεντρικές και πιο πολυσύχναστες αρτηρίες του Δήμου, όπου η καθημερινή μετακίνηση των παιδιών ενέχει περισσότερους κινδύνους απ’ ότι άλλα σημεία της πόλης.

Η απλούστατη αυτή ιδέα, που εκμεταλλεύεται την τεχνική της οφθαλμαπάτης για να στρέψει την προσοχή των οδηγών στην κίνηση των πεζών, ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ινδία και, μέσω Ισλανδίας, εφαρμόζεται πλέον σε όλη την Ευρώπη.

Έτσι, δειλά δειλά, έρχεται και στη χώρα μας όπου δυστυχώς, η ανάγκη για πιο ρηξικέλευθα μέτρα που θα εγγυώνται την ασφάλεια των πεζών – ιδιαίτερα των παιδιών που μετακινούνται από και προς το σχολείο – είναι επιτακτική.

Εμείς έχουμε να πούμε ένα προκαταβολικό μπράβο στους φορείς που θα υιοθετήσουν το μέτρο, αφού πρόκειται για μια πανέξυπνη και οικονομική λύση με απλούστατη εφαρμογή και δοκιμασμένα αποτελέσματα.
v