Όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου παίρνουν χρώμα και γίνονται προσβάσιμα για ΑμεΑ!

Όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου παίρνουν χρώμα και γίνονται προσβάσιμα για ΑμεΑ!

Ο δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε να εστιάσει στην παιδεία των μαθητών, ξεκινώντας από την αναβάθμιση των σχολείων της περιοχής. Το μεγάλο έργο υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και όλα δείχνουν πως προχωράει με γοργούς ρυθμούς! 

Ήδη έτοιμα 13 σχολεία...

Το έργο δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020 ενώ μέχρι τώρα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 13 σχολικά συγκροτήματα! Αξίζει να σημειωθεί πως τα σχολεία αυτά δεν είχαν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια ή και ποτέ.

Ξεχάστε τα γκρι κτίρια

Οι επισκευές των σχολικών συγκροτημάτων αφορούν:  τοποθετήσεις μονώσεων, ανακαινίσεις προκατασκευασμένων αιθουσών και τοποθετήσεις νέων, ανακαινίσεις τουαλετών, βάψιμο εξωτερικών όψεων και μεγάλα graffiti που αλλάζουν κυριολεκτικά τις όψεις των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης. 

Θωράκιση από πυρκαγιά και προσβασιμότητα για ΑμεΑ

Πέραν όλων των παραπάνω η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου έχει καταθέσει, από το Δεκέμβριο του 2019, δύο προτάσεις χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» δαπάνης ύψους περίπου 300.000,00 ευρώ. Αφορούν αφενός την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου και αφετέρου την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

 Τα 13 σχολικά συγκροτήματα όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα:

Στο 12ο Δημοτικό έγινε πλήρης ανακαίνιση των τουαλετών και της σκεπής της παλιάς προκατασκευασμένης αίθουσας.

Στο 4ο Δημοτικό ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση τμήματος της βορεινής μάνδρας, ενώ βάφτηκαν οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις.

Στο 13ο Δημοτικό, το οποίο δεν είχε συντηρηθεί ποτέ από την κατασκευή του, βάφτηκαν οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις.

Στο 5ο Γυμνάσιο έγινε μόνωση ταράτσας στο νέο κτίριο.

Στο 4ο Λύκειο έγινε μόνωση ταράτσας.

Στο 3ο Δημοτικό ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των τουαλετών

Βάφτηκαν επίσης οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις  του 14ου  Νηπιαγωγείου και του 13ου Δημοτικού.

Σε  τρία σχολικά συγκροτήματα ( 8ο Γυμνάσιο12ο Νηπιαγωγείο και 6ο/7ο/9ο Νηπιαγωγείο) τοποθετήθηκαν τυποποιημένες προκατασκευασμένες αίθουσες (flat pack).

Στο 2ο Γυμνάσιο έγινε επισκευή φρεατίου εντός προαυλίου. 

Στο 2ο ΕΠΑΛ έγινε άντληση υδάτων και επισκευή διαρροής.

Το τρέχον διάστημα γίνονται εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα: 

Στο 7ο-10ο Δημοτικό βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακατασκευή των τουαλετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης σοβάδων, επιδιόρθωσης ρωγμών και έχουν βαφτεί οι εξωτερικές όψεις που σχολικού συγκροτήματος. 

Στο 5ο Δημοτικό «τρέχουν»  οι εργασίες αποκατάστασης των σοβάδων και βαψίματος των εξωτερικών χώρων.

Στο 15ο Νηπιαγωγείο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης στεγάστρου στις αίθουσες που πρόσφατα ανακαινίστηκαν πλήρως, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.  

Στο 3ο ΕΠΑΛ θα ανακαινιστούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Πηγή: chalandri.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v