5 παραμύθια που ζωντανεύουν στη σκηνή και δεν πρέπει να χάσετε

5 παραμύθια που ζωντανεύουν στη σκηνή και δεν πρέπει να χάσετε

Τα παραμύθια είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκαρώσουμε μηνύματα... σοφίας κατανοητά στα παιδικά αυτιά και το θέατρο ο πιο δημιουργικός τρόπος για να τους τα μεταφέρουμε. Ο συνδυασμός των δύο, αποτελεί ένα τεράστιο παράθυρο προς τον κόσμο, την γνώση και την ελευθερία.

Οι παρακάτω 5 παραστάσεις πήραν 5 κλασικά (και μη) παραμύθια και τα μετέτρεψαν σε μικρά έργα τέχνης που τα παιδιά μας δεν πρέπει να χάσουν!  

Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά  με τον Χρ. Χατζηπαναγιώτη

Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Άντερσεν το οποίο σκηνοθετεί (και πρωταγωνιστεί) ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Η διασκευή του κλασικού παραμυθιού, που μιλάει για τη δύναμη της αλήθειας και την ανάγκη να διαθέτει η εξουσία ευθύνη, ταπεινότητα και γνώση, σίγουρα θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να γελάσουν και να ευχαριστηθούν!

Θέατρο Αλίκη
Παραστάσεις : Σάβ. 2 μ.μ., Κυρ. 11.30 π.μ./ 2.30 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: € 15, 13, 11

Η Σταχτοπούτα με τον Κ. Βουτσά

Μια μουσικοχορευτική εκδοχή του παραμυθιού του Σαρλ Περό, που μιλάει για αξίες όπως ο σεβασμός, η δικαιοσύνη και η δύναμη της αληθινής αγάπης ζωντανεύει στην σκηνή και κερδίζει τις εντυπώσεις! Βέβαια, η παρουσία του πολυαγαπημένου Κώστα Βουτσά παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού ο χαρακτηριστικός του τρόπος στο σανίδι χαρίζει άφθονο γέλια και γλυκιές αναμνήσεις.

Θέατρο Μπρόντγουαιη (Κεντρική Σκηνή)
Παραστάσεις : Κυρ. 11.30 π.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: € 15-8. Ισχύουν ειδικές τιμές. Είσοδος ελεύθερη για ΑμεΑ.

 Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα της Κ. Ρουγγέρη

Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι φίλος του θεάτρου, η συγκεκριμένη παράσταση, που είναι μια σύνθεση ρώσικων παραμυθιών, έχει να του προσφέρει κάτι πολύ σπουδαίο: τη μουσική των Μουσόργκσκι, Μποροντίν, Ρίμσκι-Κόρσακοφ και Τσαϊκόφσκι. Μουσική, κίνηση και υποκριτική σε μία εξαιρετική προσπάθεια που εισαγάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνών και του πολιτισμού.

Θέατρο Κιβωτός
Παραστάσεις : Κυρ. 11.30 π.μ./ 3 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: € 12, 10, 8

 Το Σκλαβί της Ξ. Καλογεροπούλου

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι. Το διαχρονικό και κλασικό, πλέον, κείμενο της Ξ. Καλογεροπούλου, με την μουσική του Ν. Κυπουργού, είναι μία παράσταση που θα ήταν καλό να δουν όλα τα παιδιά!

Θέατρο Πόρτα
Παραστάσεις : Κυρ. 11 π.μ./ 3 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: € 10, 8

Ο ραφτάκος των λέξεων  του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει στο θεατρικό σανίδι και ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους! Ένα πρωτότυπο παραμύθι για τη δύναμη των λέξεων και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία, ζωντανεύει μέσα από μουσική, κίνηση και παντομίμα και πραγματικά μας χαρίζει ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα.

Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
Παραστάσεις : Κυρ. 12 μ.
Τιμή Εισιτηρίου: € 10, 8. Ισχύουν ειδικές τιμές

 

v