Το 11χρονο κορίτσι που «έφυγε» από καρκίνο αλλά μας άφησε το υπέροχο βιβλίο που έγραψε

Το 11χρονο κορίτσι που «έφυγε» από καρκίνο αλλά μας άφησε το υπέροχο βιβλίο που έγραψε

Το γλυκύτατο αυτό κορίτσι, σε ηλικία μόλις 11 ετών, έφυγε από αυτόν τον κόσμο λόγω μιας αρρώστιας που την πολέμησε με γενναιότητα. Πριν μας αφήσει για πάντα, όμως, πρόλαβε να βάλει το λιθαράκι της γράφοντας ένα βιβλίο για τα όνειρα με τίτλο «Τα όνειρα εξαφανίστηκαν», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η φλόγα».

«Να αρχίζεις ό,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις. Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη. Μόνο έτσι μπορείς να πας και στη χώρα των ονείρων», γράφει η Κωνσταντίνα στο βιβλίο της στέλνοντας το καλύτερο μήνυμα ζωής.

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι πως ήθελε να επιμεληθεί η ίδια την εικονογράφηση του βιβλίου της και γι’ αυτό σκίτσαρε τους τέσσερις βασικούς ήρωες. Δυστυχώς, όμως, υποτροπίασε τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα την εικονογράφηση να κάνει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Δημαρέλος, βασιζόμενος στα πρωτότυπα σκίτσα της Κωνσταντίνας, η οποία μας άφησε τον Ιούνιο του 2019.

Μιλώντας στην Espresso ο πατέρας της 11χρονης, ανέφερε ότι «η Κωνσταντίνα ξεκίνησε την ιστορία της στα 8. Είχε μία ιδέα και τις σκέψεις της τις έγραφε σε ένα χαρτί και μας τις διάβαζε. Τότε της πρότεινα να μου τις υπαγορεύει και να τις γράφω στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή άφησε το παραμύθι στη μέση και το έπιασε ξανά λίγο αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο στις 17 Ιουλίου 2018.

Ήμασταν Γερμανία και από τα χειρουργεία είχε υποστεί ημιπληγία, είχε χάσει την ομιλία της, τη σκέψη της… Σιγά–σιγά άρχισε να επανέρχεται και θέλησε να συνεχίσει το παραμύθι, όχι βέβαια με τον ίδιο πλούτο στη διήγηση γιατί είχε χάσει μεγάλο κομμάτι του λεξιλογίου της. Κάθε μέρα καθόταν στη θέση της στο τραμ και στη διαδρομή της μισής ώρας ήταν αμίλητη, ακούνητη, αγέλαστη καθώς σκεφτόταν τη συνέχεια της ιστορίας. Ήταν ενθουσιασμένη και κατάφερε να τελειώσει το παραμύθι της πέρυσι τέτοιο καιρό».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, και αναφέρεται σε μία φανταστική πολιτεία στο διάστημα, τη Χώρα των Ονείρων: «Εκεί κυβερνά η καλή βασίλισσα Γαλήνια, η οποία είχε φυλακίσει τους εφιάλτες και όλοι ζούσαν χαρούμενοι. Όμως, ο κακός αδελφός της, Μηγαλήνιος κατάφερε να πάρει τον θρόνο και να σκορπάει εφιάλτες, βυθίζοντας τους κατοίκους στην κακοκεφιά. Δύο κοριτσάκια, κατέστρωσαν ένα σχέδιο και ελευθέρωσαν τη βασίλισσα Γαλήνια».

«Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και με αποσκευές μας λίγο φως και ένα κομμάτι ουράνιου τόξου, ταξιδεύουμε! Στη χώρα των ονείρων! Πάνω σε μια αρκούδα! Πέρα από τ’ αστέρια! Στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας της Κωνσταντίνας! Μαζί μας στο ταξίδι μαθητές και δάσκαλοι του Λυκείου Ελληνίδων, της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ιωαννιτών, της Σχολής Χορού «Αριστέα Λίτου» και του Modern Music School, θα ενώνουν τ’ άστρα… με μια κιμωλία… με χορό και τραγούδι! Για τους αμύητους θα δοθούν σχετικές οδηγίες ταξιδιού από τον έμπειρο στο είδος, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Γιώργο Κωνσταντινίδη και άλλους τολμηρούς ταξιδευτές, εξίσου ενθουσιώδεις…», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.

 

v