Εντυπωσιακά χειμερινά καταλύματα για κοντινές (και οικονομικές!) αποδράσεις με τα παιδιά

Εντυπωσιακά χειμερινά καταλύματα για κοντινές (και οικονομικές!) αποδράσεις με τα παιδιά

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και ένα 2ημερο ή 3μερο οικογενειακό ταξίδι είναι, ίσως, το διάλειμμα που χρειαζόμαστε! Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνδέσει τις μικρές αποδράσεις με την περίοδο του καλοκαιριού, όμως οι χειμερινές εκδρομές στο βουνό είναι αναζωογονητικές και φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση.

Αρκεί, βέβαια, να βρούμε τον κατάλληλο προορισμό και το… σωστό κατάλυμα!

Βαλτετσίνικο

2,5 ώρες από την Αθήνα, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στον... παράδεισο! Κατάφυτο με έλατα και καρυδιές, γεμάτο με κόκκινες κεραμιδένιες στέγες, επιβλητικές εκκλησίες, τρεχούμενα νερά και τον κρυστάλλινο αέρα να μοσχοβολά, κατακτά τον νέο επισκέπτη αυτοστιγμεί και τον κάνει να σκεφτεί πως σε τούτο το μέρος θέλει να ξανάρθει. 

Που να μείνετε: Θέα Βαλτετσίνικου
2 ενήλικες και 1 παιδί: €50

  

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου που αγκαλιάζει την Βορειοδυτική πλευρά του Βαλτεσίνικου, προσφέρει στους επισκέπτες του σπάνια περιμετρική θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, ανατολικά προς τον ορεινό όγκο του Μαινάλου και τις βουνοκορφές της Κορινθίας και δυτικά προς τα Αχαϊκά όρη και τη θάλασσα του Ιονίου, όπου δύει μοναδικά ο ήλιος. Τα πέτρινα δωμάτια με τζάκι και η φιλοξενία των ιδιοκτητών θα σας κερδίσει αμέσως! 

Βυτίνα

Η Βυτίνα βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά και υπέροχα ελληνικά χωριουδάκια! Οι βόλτες στο βουνό θα σας μείνουν αξέχαστες ενώ το φαγητό μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. 

Που να μείνετε: Anthyllion
2 ενήλικες και 1 παιδί: €55 

 

Στο κέντρο της Βυτίνας σας περιμένει ένα γλυκύτατο σπίτι όπου μπορεί να μείνει ολόκληρη η οικογένεια, αλλά και να αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για μικρές αποδράσεις & εξερευνήσεις στην γύρω περιοχή. 

Ναύπλιο

Η πόλη του Ναυπλίου είναι το ιστορικό στολίδι της Πελοποννήσου! Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα θα χαρίσει σε σας και στα μικρά σας υπέροχες γραφικές και ρομαντικές βόλτες αλλά και… ιστορικές γνώσεις! Όσοι δεν το έχετε επισκεφθεί μέχρι τώρα αξίζει να το επισκεφθείτε. Κι αν το έχετε επισκεφθεί, αλλά δεν το έχετε συστήσει στα παιδιά σας, έφθασε η ώρα να το κάνετε.  

Που να μείνετε: NEW apartment Nafplio
2 ενήλικες και 1 παιδί: €36

 

Νεόδμητο διαμέρισμα του 2016, με πολύ άνετο κρεβάτι, όμορφο σαλόνι και ολοκαίνουρια κουζίνα, 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Διακοσμημένο μοντέρνα θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις για τις μέρες που θα σας φιλοξενήσει. 

Τρίκαλα Κορινθίας

Πηγαίνοντας στα Τρίκαλα Κορινθίας, θα ηρεμήσετε από το μεγαλείο της φύσης, θα δοκιμάσετε μοναδικές γεύσεις, θα γνωρίσετε από κοντά τους «αρχοντομαχαλάδες» κι όλα αυτά, μόνο μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

Που να μείνετε: Stylia's Independent cottage
2 ενήλικες και 1 παιδί: €40 

 

Πρόκειται για τέσσερα (4) νεόδμητα studios πλήρως εξοπλισμένα με μοντέρνα διαρρύθμιση σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Διαθέτει επιπλέον βεράντες με θέα τη θάλασσα του Κορινθιακού και τα καταπράσινα μέρη του χωριού.

Λίμνη Πλαστήρα

Μπορεί η λίμνη Πλαστήρα να βρίσκεται λίγο πιο μακριά από την Αθήνα (κοντά 3,5 ώρες), αλλά χειμωνιάτικο τοπίο είναι μαγικό και απόκοσμο, βγαλμένο σαν από παραμύθι. Η λίμνη φοράει τα πιο ρομαντικά της χρώματα και σε καλεί για χαλάρωση και απευθείας επαφή µε τη φύση.

Που να μείνετε: Terra Nova
2 ενήλικες και 1 παιδί: €48

 

Τα στούντιο βρίσκονται σε κατάφυτη περιοχή , σε απόσταση 100 μέτρων από τη Λίμνη Πλαστήρα με εξαίσια αμφιθεατρική θέα. Ακριβώς απέναντι από την είσοδο του κτήματος υπάρχει Ιππικός όμιλος με καφετέρια. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ιππασία, τοξοβολία, βόλτα με υδροποδήλατα, αλλά και βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη.

v