Μαθήτρια έσωσε τον πατέρα της από ανακοπή χάρη στα μαθήματα CPR που έκανε στο σχολείο

Μαθήτρια έσωσε τον πατέρα της από ανακοπή χάρη στα μαθήματα CPR που έκανε στο σχολείο

Όλοι, σχεδόν οι γονείς θεωρούν απαραίτητα τα μαθήματα πρώτων βοηθειών και CPR στα σχολεία. Και φυσικά η απαίτηση τους δεν είναι ούτε υπερβολική, ούτε τυχαία! Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα το πρόσφατο περιστατικό που εξελίχθηκε στην Μ. Βρετανία, όταν μια 15χρονη μαθήτρια έσωσε από βέβαιο θάνατο τον μόλις 45 ετών πατέρα της.

Ο λόγος για έναν 45χρονο πατέρα, τον Kevin, του οποίου η καρδιά είχε σταματήσει να χτυπά για 30 ολόκληρα λεπτά κατά την διάρκεια σχολικού μαραθωνίου. Τότε επενέβη η κόρη του Ali και με τις πολύτιμες γνώσεις της στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, απέτρεψε το τραγικό τέλος του πατέρα της.

Ο πατέρας της 15χρονης μαθήτριας δηλώνει με περηφάνια: «Είπα στην κόρη μου τη στιγμή εκείνη: Νιώθω ένα σφίξιμο στο στήθος μου. Μου είπε να κουνήσω τα χέρια μου, όμως μερικά δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσα. Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνη τη στιγμή και μετά».

Η Ali, χάρη στα μαθήματα CPR που είχε κάνει δυο εβδομάδες νωρίτερα στο σχολείο, ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει: «Ζήτησα αμέσως βοήθεια από κάποιον που περνούσε εκείνη την ώρα δίπλα μας με το αυτοκίνητο, σταμάτησε και επί 30 ολόκληρα λεπτά με βοηθούσε να κάνω CPR στον μπαμπά μου».

Οι γιατροί του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε ο 45χονος τονίζουν πως δεν θα είχε ζήσει χωρίς τη βοήθεια της κόρης του. H Ali από τη μεριά της, δηλώνει ανακουφισμένη που βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Πηγή: dorsetecho.co.uk

v