Η μητέρα μου δεν εγκρίνει τον σύντροφό μου επειδή δεν έχει πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο. Τι άλλο να κάνω;

Η μητέρα μου δεν εγκρίνει τον σύντροφό μου επειδή δεν έχει πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο. Τι άλλο να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Η μητέρα μου θέλει ο σύντροφός μου να έχει πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο ώστε να είναι αντάξιος του πνευματικού μου επιπέδου και να μπορεί να βρει μια δουλειά αν χρειαστεί. Τσακωνόμαστε συνεχώς επειδή ο σύντροφός μου έχει πτυχίο από ΙΕΚ παρόλο που δουλεύει και έχει καλή οικονομική κατάσταση. Επιπλέον δεν τον έχει γνωρίσει ούτε για να δει τον χαρακτήρα του και αν με αγαπάει. Υπάρχει χάσμα απόψεων μεταξύ μας και δεν ξέρω τι να κάνω. Υποστηρίζει πως σκέφτομαι λάθος με αυτήν την επιλογή μου. 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημα λοιπόν που έχετε να θέσετε στον εαυτό σας είναι εάν ο σύντροφός σας θα αποτελέσει επιλογή της μητέρας σας ή δική σας.

Η μητέρα σας δικαιούται να έχει την άποψη της και τα κριτήρια της. Και εσείς επίσης. Λόγω της διαφορετικότητας σας, που υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους, είναι λογικό να σκέφτεστε και διαφορετικά και να επιθυμείτε διαφορετικά πράγματα. Δε χρειάζεται λοιπόν να περιμένετε να συμφωνείτε με τη μητέρα σας για να προχωρήσετε. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε την ευθύνη των επιλογών σας και να τις υποστηρίξετε.

Εάν λοιπόν εσείς είστε ευχαριστημένη από την επιλογή συντρόφου που έχετε κάνει και είστε ευτυχισμένοι μαζί, δεν υπάρχει κανένα κόλλημα. Μπορείτε να αξιολογήσετε εάν επιλογή σας είναι σωστή ή όχι με γνώμονα το συναίσθημά σας κι όχι την άποψη της μητέρας σας.

Είμαι βέβαιη πως η μητέρα σας θέλει το καλύτερο για εσάς και δεν έχει αρνητικό κίνητρο. Οι γονείς ωστόσο καμιά φορά ξεχνούν ότι τα παιδιά τους γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι είναι καλό για εκείνα, πόσο μάλλον όταν είναι ενήλικες. Θυμίστε της λοιπόν αυτό, και ζητήστε της να σας εμπιστευτεί!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v