Τσακωνόμαστε με τα παιδιά μας επειδή μας μοιάζουν πολύ!

Τσακωνόμαστε με τα παιδιά μας επειδή μας μοιάζουν πολύ!

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις ανάμεσα σε μία οικογένεια. Σκεφτείτε πως μέσα σε ένα σπίτι συμβιώνουν τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά και μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και ορίων.

Ωστόσο, κάποιες φορές η μαμά τσακώνεται με το ένα από τα παιδιά της (ή με το μοναχοπαίδι της) πολύ περισσότερο απ’ ότι με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας!

Σύμφωνα με μια μελέτη, αυτό δεν σημαίνει πως η μαμά δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο παιδί, αλλά το ακριβώς αντίθετο: πως μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό!

Οι ψυχολόγοι μας λένε πως αυτά που μας εκνευρίζουν στους άλλους είναι τα χαρακτηριστικά που έχουμε κι εμείς αλλά δεν θέλουμε να τα αποδεχτούμε. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως συχνά οι γονείς δεν δέχονται τις συμπεριφορές των παιδιών που βλέπουν και στον εαυτό τους κι αυτό οδηγεί σε συγκρούσεις.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε πως τα παιδιά είναι οι καθρέφτες μας αφού όχι μόνο μας μιμούνται αλλά κληρονομούν και τα… ενοχλητικά στοιχεία του χαρακτήρα μας! Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να αποδεχτούμε τα στραβά του εαυτού μας και σταδιακά να τα διορθώσουμε. Έτσι, θα δώσουμε το καλό παράδειγμα και στα παιδιά μας και οι καβγάδες θα μειωθούν.

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v