4 ταβέρνες με παιδότοπο για να τσικνίσετε σαν άρχοντες

4 ταβέρνες με παιδότοπο για να τσικνίσετε σαν άρχοντες

Η Τσικνοπέμπτη είναι πια σε απόσταση αναπνοής και το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε, όπως κάθε χρόνο, είναι το που θα βρούμε ένα μέρος να τσικνίσουμε οικογενειακά και σαν… άρχοντες! Με λίγα λόγια, ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν, όσο οι μεγάλοι βυθιζόμαστε στο πνεύμα της ημέρας κι απολαμβάνουμε μερακλίδικους μεζέδες και λαχταριστά κρεατικά.

Ιδανικά, το μέρος αυτό πρέπει να συνδυάζει τη διασκέδασή μας με εκείνη των παιδιών, το καλό φαγητό, δηλαδή, με έναν χώρο όπου τα παιδιά θα εκτονώσουν την αστείρευτη ενέργειά τους. Αυτές οι 4 οικογενειακές ταβέρνες, προσφέρουν αυτόν τον συνδυασμό και προσφέρονται για ένα αληθινά απολαυστικό βράδυ.

Ο Τάσος στο Αιγάλεω

Στα δυτικά προάστια, μια από τις καλύτερες επιλογές για βραδινή έξοδο με όλη την οικογένεια είναι το διαχρονικό στέκι Ο Τάσος στην οδό Αιγίνης 9 στο Αιγάλεω. Ιστορική ταβέρνα που πρωτολειτούργησε στον Κορυδαλλό και βρίσκεται στη σημερινή διεύθυνση από το 1991, προσφέρει εξαιρετικό φαγητό από επιλεγμένα ελληνικά κρέατα και κάποιες σπεσιαλιτέ, όπως το διάσημο κοκορέτσι του, που θ’ απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σας.

Kαι για να μην ξεχνιόμαστε, ένα από τα προσόντα του Τάσου είναι ο ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν «και μόνα τους καλά», όσο εσείς απολαμβάνετε τη γιορτινή βραδιά.

Το Χρυσό Βαρέλι στη Χασιά

Η σκέψη και μόνο της Τσικνοπέμπτης φέρνει στο μυαλό μας ζουμερά κοψίδια και ένα από τα μέρη που συνηθίζουμε να πηγαίνουμε όταν θέλουμε καλό κρέας είναι η Χασιά (ή Φυλή). Εκεί, μέσα σε μια πραγματική υπερπροσφορά από ευρύχωρες σάλες με ρουστίκ διάκοσμο και τις σούβλες να γυρίζουν ασταμάτητα, ξεχωρίζει το βραβευμένο και αγαπημένο Χρυσό Βαρέλι (Λεωφόρος Φυλής 49-51).

Φωτό: AP Photography

Δεν ξεχωρίζει, όμως, μόνο για τους φιλόξενους χώρους και την πανδαισία των εκλεκτών ψητών (και σουβλιστών) εδεσμάτων του, αλλά και για τον εσωτερικό του παιδότοπο που είναι ότι χρειάζεται για μια άνετη και χαλαρή οικογενειακή έξοδο. Μάλιστα, την Τσιμνοπέμπτη το Χρυσό Βαρέλι θα προσφέρει στους επισκέπτες και ζωντανή μουσική. 

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα

Αν και προσφέρεται κυρίως για ημερήσια εκδρομή, αφού περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από μια ταβέρνα (μίνι ζωολογικός κήπος π.χ.), δεν υπάρχει λόγος να μην προτιμήσετε το αγρόκτημα Λακκαγκίνη στα Κιούρκα και για την έξοδο της Τσικνοπέμπτης. Άλλωστε, το εξοχικό περιβάλλον ανοίγει την όρεξη και ευνοεί την κρεατοφαγία που είναι και το ζητούμενο της ημέρας.

Πέρα από το υπέροχο φαγητό που απογειώνει τις πιο γνώριμες γεύσεις μας σε άλλο επίπεδο, ο χώρος προσφέρει κι έναν εκπληκτικό παιδότοπο, όπου τα παιδιά μπορούν να περάσουν δημιουργικό χρόνο υπό την επίβλεψη παιδαγωγού.

Το Κοράλλι στην Καλλιθέα

Λίγο νοτιότερα του Αθηναϊκού κέντρου, στην Καλλιθέα (Αγαμέμνονος & Κολοκοτρώνη 19), βρίσκει κανείς ένα πανέμορφο και ευρύχωρο ουζερί-μεζεδοπωλείο που δεν περιορίζεται στα θαλασσινά (σπεσιαλιτέ είναι η γαριδομακαρονάδα), αλλά προσφέρει και όλα τα αγαπημένα πιάτα κρεατικών που αναζητούμε κάθε χρόνο το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Το Κοράλλι δίνει έμφαση στην ελληνική κουζίνα σε όλες τις εκφάνσεις της, αλλά έχει εστιάσει και σε κάτι πολύ σημαντικό που οι γονείς εκτιμούν ιδιαίτερα, την άριστη φιλοξενία των μικρών πελατών του. 

Έτσι, στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε έναν υπέροχο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για τα παιδιά, που επιτρέπει στους γονείς να απολαύσουν το φαγητό τους όσο εκείνα διασκεδάζουν παίζοντας ανέμελα.

v