5 δημιουργικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

5 δημιουργικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Το παιχνίδι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτούν τα παιδιά γνώσεις και εμπειρίες. Μέσα από τα παιχνίδια εξοικειώνουν τις κινητικές τους ικανότητες, μαθαίνουν να μοιράζονται, αλλά και να αναγνωρίζουν το σωστό από το λάθος.

Μην χάνετε, λοιπόν, την ευκαιρία να μοιράζεστε μαζί τους αυτόν τον τόσο ποιοτικό χρόνο και πάρτε ιδέες από τα παρακάτω δημιουργικά παιχνίδια.

Χτίστε την δική σας πόλη

Τα περισσότερα παιδιά ονειρεύονται τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Βοηθήστε τα να αποφασίσουν αναλαμβάνοντας ρόλους μέσα από το δραματικό παιχνίδι. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε τους «μηχανικούς», χρησιμοποιώντας μαξιλάρια, κυλινδρικά χαρτόνια από χαρτιά και κουτιά παπουτσιών για να φτιάξετε ένα οδικό σύστημα. Έπειτα, οδηγήστε αυτοκινητάκια πάνω σε αυτό, εξηγώντας ποιοι είναι οι δρόμοι και ποια τα τούνελ. Ζητήστε από το παιδί να σας πει πού οδηγεί ο κάθε δρόμος και ποια άλλα υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Έρευνες λένε πως το 96% των αγοριών, ηλικίας μεταξύ 2-10 ετών, έχουν έστω ένα αυτοκινητάκι, ενώ 1 στα 4 αγόρια περνά μία με δύο ώρες κάθε μέρα παίζοντας με αυτό ή με τρενάκια.

Φτιάξτε ένα φρούριο

Χρησιμοποιήστε ό,τι υλικά έχετε διαθέσιμα στο σπίτι (όπως καρέκλες κουζίνας, μαξιλάρια και ένα σεντόνι) για να φτιάξετε ένα πανύψηλο φρούριο, στο εσωτερικό του οποίου θα μπορείτε να κρυφτείτε και να φάτε ή να παίξετε χαρτιά. Τα πάντα έχουν περισσότερη πλάκα αν γίνονται μέσα σε ένα φρούριο.

Αποκριάτικες στολές

Δεν χρειάζεται να πλησιάζει το καρναβάλι. Απλά αφιερώστε ένα απόγευμα χρησιμοποιώντας ό,τι υλικό μπορείτε να βρείτε στο σπίτι (ό,τι δεν βρείτε αγοράστε το για να φτιάξετε την πιο φανταστική στολή, είτε με το αγαπημένο ζώο των παιδιών είτε με κάποιον ήρωα που θαυμάζουν. Για παράδειγμα, φτιάξτε ένα κοστούμι αστροναύτη και προσποιηθείτε ότι είστε στο φεγγάρι, ή μία στολή –λιοντάρι και φανταστείτε πως είστε στη ζούγκλα.

«Σπιτικοί» Ολυμπιακοί

Αν τα παιδιά σας «κόλλησαν» με τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, γιατί να μην οργανώσετε μίνι-τουρνουά στην αυλή του σπιτιού; Με μία κιμωλία μπορείτε να χαράξετε λωρίδες για τρέξιμο με σακιά, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε «ρόδες» και άλματα στο σκάμμα. Τα παιδιά θα το καταυχαριστηθούν και εσείς θα κάψετε ουκ ολίγες θερμίδες.

Με έναν αφρό ξυρίσματος

Μαγικά μπορεί να κάνει ένας αφρός ξυρίσματος στα μάτια των παιδιών, αν γεμίσετε με αυτόν ένα ταψί ή μία κατσαρόλα. Βάλτε ποδιές και αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει στον αφρό με το δάχτυλο, να φτιάξει γράμματα και σχήματα και να ρίξει μέσα αυτοκινητάκια ή playmobil φτιάχνοντας ιστορίες ότι παγιδεύτηκαν στο χιόνι.

Πηγή: Modernmom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v