Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά τα παλιά καλλυντικά;

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά τα παλιά καλλυντικά;

Η ημερομηνία λήξης των καλλυντικών μας συμβολίζεται από αυτό το μικρό σχεδιάκι (ένα ανοιγμένο κουτάκι με έναν αριθμό, συνήθως 6, 12, 18, 24) στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν τους μήνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακίνδυνα το καλλυντικό μετά την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την συσκευασία του.

Συμβαίνει, όμως, αφού περάσει κατά πολύ το διάστημα αυτών των μηνών το καλλυντικό να συνεχίζει να «δείχνει» ασφαλές. Είναι, όμως; Μην το ρισκάρετε. Αντίθετα, δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν λυπάστε να το πετάξετε.

Eyeliner στα… νύχια

Αν το αδιάβροχο, υγρό eyeliner σας έχει πλέον παλιώσει, αλλά δεν έχει στεγνώσει εντελώς, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε σχεδιάκια στα νύχια σας, όπως αυτά που κάνουν οι nail artists στα ινστιτούτα αισθητικής. Μην ξεχάσετε, βέβαια, αφού τελειώσετε με τα σχεδιάκια σας, να απλώσετε και μπόλικο σταθεροποιητικό μανό!

Υγρομάντηλα κατά… της σκόνης

Τα υγρομάντηλα μετά από λίγο καιρό που θα μείνουν ανοιχτά στο κουτί τους στεγνώνουν με αποτέλεσμα να μην επιτελούν πλέον τον σκοπό ύπαρξής τους. Από την άλλη, γιατί να τα πετάξουμε όταν μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως πανάκια για ξεσκόνισμα, ειδικά στο αυτοκίνητο;

Σφουγγάρι για… σφουγγάρισμα

Το σφουγγάρι του μπάνιου μας μετά από μερικούς μήνες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Η ζωή του, όμως, δεν χρειάζεται να τελειώσει. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο καθαρισμού, π.χ. για να τρίψετε επίμονους λεκέδες σε επιφάνειες, ενώ μπορεί να ζουληχτεί αρκετά για να φτάνει και στα πιο δύσκολα σημεία.

Lip balm για… τα πετσάκια

Το Lip balm που έχετε στην τσάντα σας από το Γυμνάσιο και ακόμα δεν έχει τελειώσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι για τα πετσάκια των νυχιών. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Makeup για… τα πόδια

Αν το υγρό makeup που είχατε αγοράσει εκείνο το καλοκαίρι που είχατε μαυρίσει όσο η Naomi Campbell, δεν έχει πια λόγο ύπαρξης στο νεσεσέρ σας. Χρησιμοποιήστε το ως εξής: Αναμείξτε το με το body milk σας και δώστε στο δέρμα σας πιο μαυρισμένο τόνο.

Παλιές κολόνιες για… την τουαλέτα

Ανοίξτε εντελώς το καπάκι από την παλιά σας κολόνια και τοποθετήστε την σε ένα λιγότερο ορατό σημείο της τουαλέτας, για να λειτουργήσει ως αποσμητικό χώρου.

Μανό για… μαρκαδοράκια

Τα παλιά σας μανό είναι ό,τι πρέπει για να σημειώνετε με αυτά έξω από τα τάπερ που φυλάτε στο ψυγείο τι περιέχεται στο κάθε ένα. Κι αν θέλετε να αλλάξετε όνομα σε κάποιο τάπερ, απλά το καθαρίζετε με λίγο ασετόν.

Βουρτσάκια της μάσκαρα για… μανικιούρ

Όταν πλέον η μάσκαρά σας έχει στεγνώσει μην πετάξετε το βουρτσάκι της. Πλύντε το, στεγνώστε το και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα νύχια σας πριν κάνετε μανικιούρ.

Οδοντόβουρτσα για… τρίφτης

Μην πετάτε τις παλιές σας οδοντόβουρτσες. Χρησιμοποιήστε τις για να τρίβετε και να γυαλίζετε τα κοσμήματά σας, ιδιαίτερα τα ασημένια.

Αντηλιακό ως… κρέμα χεριών

Μην πετάτε το περσινό, σχεδόν γεμάτο μπουκάλι αντιηλιακού σας. Φυλάξτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και απλώστε το ως κρέμα χεριών κατά τις ηλιόλουστες ημέρες που οδηγείτε. Θα προστατεύσετε τα χέρια σας από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Πηγή: Realbeauty

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v