Μια συνταγή απ’ τα παλιά: κότα Μιλανέζα!

Μια συνταγή απ’ τα παλιά: κότα Μιλανέζα!

Κότα μιλανέζα. Ένα πιάτο που ξυπνάει αναμνήσεις της δεκαετίας του 80 και που κάποιοι από εμάς προλάβαμε και το δοκιμάσαμε από τα χεράκια των μαμάδων μας! Γιατί λοιπόν να μην «συστήσουμε» αυτό το φαγητό και στα παιδιά μας!

Φωτογραφία: tastefull.gr

header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Τι θα χρειαστείτε

2 πακέτα στήθος κοτόπουλο

Αλάτι

1 κύβο κότας

3 λίτρα νερό

1 φλιτζάνι αρακά

1 φλιτζάνι καλαμπόκι

4 καρότα ψιλοκομμένα

2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

Για την σάλτσα

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κρόκους αβγών

Αλατοπίπερο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου, το αλάτι και τον ζωμό κότας και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. 

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, βράζουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το καρότο και αφού μαλακώσουν τα σουρώνουμε. Έπειτα βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια ζωμό κότας και σοτάρουμε το ρύζι σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά .

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά και έπειτα το κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ βάζουμε το μείγμα και πιέζουμε μ’ ένα κουτάλι για να το στρώσουμε.

Βήμα 4ο

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς και έπειτα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά και τους ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 5ο

Αναποδογυρίζουμε την φόρμα με το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε το «κέικ ρυζιού» με την σάλτσα μας. Για γαρνίρισμα μπορούμε να στολίσουμε με καρότα και μυρωδικά της επιλογής μας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v