«Κανένα παιδί δεν πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται ή να πονάει στο σχολείο»

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται ή να πονάει στο σχολείο»

Παρά την προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το bullying, τα περαστικά σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Ο πρόσφατος ξυλοδαρμός του 17χρονου στον Βύρωνα, το 16χρονο αγόρι από την Πάτρα που πέρσι προσπάθησε να αυτοκτονήσει, το κοριτσάκι στην Θεσσαλονίκη που αναγκάστηκε να γλύψει τούρκικη τουαλέτα προκειμένου να γίνει αποδεκτή στα παιχνίδια των συμμαθητών της είναι μερικά από αυτά που έγιναν γνωστά. 

Ποιος ξέρει πόσα ακόμα τέτοια συμβάντα λαμβάνουν χώρα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και δεν θα ακουστούν ποτέ! Μπορεί να μην ξέρουμε τι συμβαίνει στα σχολεία της επικράτειας, αλλά αυτό που γνωρίζουμε με κάθε βεβαιότητα είναι ότι το bullying δημιουργεί πληγές βαθιές και επώδυνες που δύσκολα θεραπεύονται.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται ή να πονάει στο σχολείο» είναι το σύνθημα του βίντεο που έφτιαξε το Χαμόγελο Του Παιδιού και η μαθητική-εθελοντική δράση YouSmile για να ευαισθητοποιήσουν ολόκληρη την κοινωνία κατά του σχολικού εκφοβισμού:

 Πηγή: YouSmile, Το Χαμόγελο Του Παιδιού

v