Η ζωή μας είναι ένα πολύτιμο δώρο…

Η ζωή μας είναι ένα πολύτιμο δώρο…

Μερικές φορές, οι καταστάσεις έρχονται με φόρα να σου θυμίσουν πως όσα έχεις είναι ήδη αρκετά και πολύτιμα. Στη σκέψη πως μπορεί να τα χάσεις, συνειδητοποιείς ότι κακώς ξόδευες τις μέρες σου μιζεριάζοντας. Τα παράπονα για όσα σου λείπουν είναι ανούσια μπροστά στην ευγνωμοσύνη για όσα έχεις κατακτήσει.

Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι δύσκολα το συνειδητοποιούν αυτό. Ή μάλλον, πρέπει να κινδυνεύσουν να χάσουν τα πάντα για να καταλάβουν την αξία τους. Η ζωή, όμως, είναι ένα πολύτιμο δώρο κι αυτό πρέπει να το θυμόμαστε καθημερινά. Εξάλλου, είμαστε οι επιλογές μας και η συμπεριφορά μας…

Κι όπως λέει και το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο «Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη, μόνοι μας φτιάχνουμε τη ζωή μας: ας την κάνουμε όμορφη όπως της αξίζει.

Φωτογραφία: gramho.com

«Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Αυτό που θέλεις. Μην τους φοβάσαι. Μην τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα.

Βάλε τον πήχη ψηλά.

Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.

Να πίνεις μπόλικο νερό.

Και να αναπνέεις βαθιά. Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις. Κι ας μην είναι της μόδας. Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Όταν οι άλλοι θα έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14.

Να μην πιστεύεις στην τύχη.

Εσύ τη φτιάχνεις. Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή. Να τη ζεις τη ζωή. Όταν γελάς να γελάς. Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι από πορσελάνη. Δεν θα σπάσεις. Οι πορσελάνες είναι για τη βιτρίνα. Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά.»

Απόσπασμα από Βιβλίο «Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη

v