4ος νεκρός στη χώρα - οι ηλικίες των 228 κρουσμάτων μέχρι τώρα

4ος νεκρός στη χώρα - οι ηλικίες των 228 κρουσμάτων μέχρι τώρα

Την ώρα που τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν στα 228, ακόμη ένας άνθρωπος (ο 4ος) έχασε τη ζωή του απ' τον κορονοϊό, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των υπευθύνων και να συμμορφωθούμε πλήρως με όλα τα μέτρα που λαμβάνονται καθημερινά.

Έχασε τη μάχη με τις επιπλοκές απ' τον κορονοϊό ο 53χρονος εργαζόμενος του νοσοκομείου Καστοριάς που νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, από την Τρίτη. Η ατυχής κατάληξη της περιπέτειάς του, οφείλεται και στο ότι η υγεία του ήταν επιβαρυμένη, καθώς ο 53χρονος αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα.

Στο μεταξύ, με βάση τα στοιχεία για την διασπορά των κρουσμάτων στις διάφορες ηλικιακές ομάδες που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας, οι περισσότεροι που έχουν νοσήσει ανήκουν στο γκρουπ 40-64 ετών. Μετά είναι άτομα άνω των 65 ετών και μόλις 7 κρούσματα αφορούν παιδιά έως 17 ετών, τα οποία ήταν κυρίως επαφές του γιού της ασθενούς «0», της 38χρονης απ' τη Θεσσαλονίκη.

Παρ' όλ' αυτά, οι συμπολίτες μας που είναι σε προχωρημένη ηλικία ανήκουν όλοι ανεξαιρέτως στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει, εκτός απ' το να περιοριστούν στην ασφάλεια του σπιτιού τους, να προστατευθούν και απ' τους υπόλοιπους από εμάς. Μένοντας στο σπίτι μας και ακολουθώντας τις οδηγίες που λαμβάνουμε καθημερινά, βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας, ώστε να αναχαιτήσουμε τη μετάδοση του ιού και να θρηνήσουμε λιγότερα θύματα στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.

v