Παιδικά ρούχα: Πώς θα τα φροντίσετε σωστά!

Παιδικά ρούχα: Πώς θα τα φροντίσετε σωστά!

Όπως γνωρίζετε όλες οι μαμάδες, το δέρμα των μωρών και των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητο, κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που πλένετε και αποστειρώνετε τα ρούχα τους. Καθώς, λοιπόν, η άνοιξη πλησιάζει και οι αλλεργίες καραδοκούν, πάμε να δούμε βήμα-βήμα τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε τα ρουχαλάκια των μικρών μας φίλων.

Βήμα 1: Πλύσιμο

Όλα ξεκινούν από τη σωστή επιλογή απορρυπαντικού. Όπως είπαμε και παραπάνω, το δέρμα των παιδιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να εμφανίσει αλλεργίες που οφείλονται στα χημικά που περιέχουν τα απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων. Για να αποφύγετε την εμφάνιση ανεπιθύμητων συμπτωμάτων, όπως φαγούρα, κοκκινίλες και ξηροδερμία, επιλέξτε ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου το οποίο είναι υποαλλεργικό, διαθέτει επίσημες πιστοποιήσεις και είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας.

Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι του πλυσίματος των ρούχων έχει να κάνει με τη θερμοκρασία πλύσης. Η υψηλή θερμοκρασία πλύσης βοηθά στο να απομακρυνθούν οι επίμονοι λεκέδες καθώς και οι αλλεργιογόνες ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα παιδιά. Επίσης, τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων διαθέτουν αντιαλλεργικά και βρεφικής φροντίδας προγράμματα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για ένα υγιεινότερο και αποτελεσματικότερο πλύσιμο.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα την συνιστώμενη δόση απορρυπαντικού που αναγράφεται στην συσκευασία και, φυσικά, να πλένετε τα νέα ρούχα των παιδιών πριν τα φορέσουν!

Βήμα 2: Στέγνωμα

Περνάμε στο κομμάτι του στεγνώματος των ρούχων. Η καλύτερη λύση, και αυτή που συνιστούν οι γιατροί, είναι τα ρούχα να στεγνώνουν στον ήλιο, καθώς με αυτό τον τρόπο απομακρύνεται αποτελεσματικά η υγρασία. Για να στεγνώσουν ακόμα πιο γρήγορα, θα προτείναμε να προγραμματίσετε ένα ακόμα πρόγραμμα στυψίματος μετά το πλύσιμο, ενώ όταν έρθει η ώρα να τα απλώσετε, να τα τινάξετε καλά! Τέλος, παρότι ήρθε ο Μάρτης,  ο καιρός μπορεί να μην σας επιτρέψει να στεγνώσετε τα ρούχα έξω. Επομένως, η χρήση ενός αφυγραντήρα στο δωμάτιο που θα απλώσετε τα ρούχα επιβάλλεται, καθώς θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν πιο γρήγορα και θα κρατήσει τα επίπεδα υγρασίας του χώρου χαμηλά.

Βήμα 3: Σιδέρωμα

Και φτάσαμε αισίως στο τελευταίο βήμα που δεν είναι άλλο από το σιδέρωμα! Είναι πολύ σημαντικό τα παιδικά ρούχα να σιδερώνονται ώστε να αποστειρώνονται – ειδικά όταν στεγνώνουν σε εξωτερικό χώρο. Ένα σίδερο ατμού θα σας λύσει τα χέρια, καθώς μειώνει τον χρόνο σιδερώματος και δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες ακόμα και με πιο τραχιά ή παχιά υφάσματα.

Όπως θα δείτε οι προτάσεις των προϊόντων προέρχονται από τη MediaMarkt, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Τα καταστήματα MediaMarkt είναι ευρύχωρα και εύκολα προσβάσιμα λόγω των κεντρικών τους θέσεων κάτι που κάνει την επίσκεψη σε αυτά ακόμα πιο εύκολη. Ταυτόχρονα, διαθέτουν εξειδικευμένα συστήματα εξαερισμού νωπού αέρα που επιτρέπουν την ανακύκλωσή του με φρέσκο, εξασφαλίζοντας ένα υγιεινό και άνετο περιβάλλον, ιδανικό για εσάς τις μαμάδες που χρειάζεται να κάνετε τις αγορές σας μαζί με τα παιδιά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mediamarkt.gr και επωφεληθείτε τα δωρεάν μεταφορικά, ανεξαρτήτως ύψους αγοράς!

Με αυτά τα απλά βήματα και τη βοήθεια των ποιοτικών προϊόντων που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα MediaMarkt είμαστε σίγουροι ότι, από εδώ και πέρα, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με τη φροντίδα ρούχων των παιδιών σας!

 

v