Φτιάχνουμε οριγκάμι και κάνουμε την… καραντίνα των παιδιών διασκεδαστική!

Φτιάχνουμε οριγκάμι και κάνουμε την… καραντίνα των παιδιών διασκεδαστική!

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα για την καραντίνα λόγω κορονοϊού, είναι τα οριγκάμι. Κρατούν τα παιδιά απασχολημένα για ώρα, εξασκούν το μυαλό τους, καλλιεργούν τη φαντασία τους και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό!

Βρήκαμε, λοιπόν, απλά και όμορφα σχέδια για οριγκάμι για να φτιάξετε με τα παιδιά σας και να κάνετε την καραντίνα λίγο πιο διασκεδαστική. 

Τυχερά αστέρια

Μικρά, χρωματιστά και εύκολα origami σε σχήμα αστεριών που τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν. Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες. 

Τουλίπες

Είναι πανέμορφες και αν φτιάξετε αρκετές, μπορείτε να τις βάλετε στα βάζα του σπιτιού σας! Φανταστείτε το καμάρι των παιδιών αν δουν τις δημιουργίες τους να στολίζουν το σπίτι! Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες για τις τουλίπες, κι εδώ για το κοτσάνι.

Τριαντάφυλλα

Επίσης πανέμορφα λουλούδια, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε σε διάφορα χρώματα και σχέδια είναι τα τριαντάφυλλα. Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

Καραβάκι

Τα κλασικά, παραδοσιακά καραβάκια που φτιάχναμε όταν ήμασταν παιδιά, μπορούν να ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους και να τους κρατήσουν απασχολημένους για ώρες! Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

Ιστιοπλοϊκά

Για ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία σε πλεούμενα, μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν εκτός από καραβάκια και ιστιοπλοϊκά. Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

Πασχαλίτσες

Ένα επίσης όμορφο origami είναι οι πασχαλίτσες.Αφού ακολουθήσουν τις οδηγίες και τις φτιάξουν, μπορούν να ζωγραφίσουν ή να κολλήσουν τις μαύρες βούλες των φτερών τους με όποιον τρόπο θέλουν! Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

Σκυλάκι που μιλάει

Αυτό το σκυλάκι, ιδανικό για τα πιο μικρά παιδιά, είναι εύκολο στην κατασκευή του και κατάλληλο για μπόλικο παιχνίδι! Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα. Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

Καρδούλες

Για τις πιο ευαίσθητες και ρομαντικές προσωπικότητες, συνιστούμε τις καρδιές σε διάφορα χρώματα και σχέδια.Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

Κεφάλι δράκου

Μια κατασκευή που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των δράκων, των δεινοσαύρων και γενικά των άγριων ζώων! Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

Μικρά κουτιά

Μια κατασκευή που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη οποιαδήποτε στιγμή! «Μάθε τέχνη κι άστηνε» που λέει κι ο σοφός λαός. Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες.

v