Μια γυναίκα που ανάρρωσε από τον κορονοϊό συμβουλεύει: «Μην πανικοβάλλεστε!»

Μια γυναίκα που ανάρρωσε από τον κορονοϊό συμβουλεύει: «Μην πανικοβάλλεστε!»

Το τελευταίο διάστημα, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από βαρύγδουπους τίτλους και τρομερά νούμερα για τους νοσούντες ή τα θύματα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, όσο αισιόδοξοι ή θετικοί άνθρωποι κι αν είμαστε, συχνά μας πιάνει πανικός στην ιδέα πως ένας ολόκληρος πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα με τον φόβο να κολλήσει ή να βάλει σε κίνδυνο όσους αγαπάει. 

Δεν είμαστε οι κατάλληλοι να σας πούμε να μην ανησυχείτε ή να μην φοβάστε. Μοιραζόμαστε τους τα ίδια άγχη με σας και ψάχνουμε, όπως κι εσείς, από κάπου να πιαστούμε. Ωστόσο, η δουλειά μας είναι να διαβάζουμε, να ερευνούμε, να μαθαίνουμε και να σας μεταφέρουμε όχι μόνο τρομακτικούς τίτλους και απαισιόδοξες δηλώσεις, αλλά και νέα που αποδεικνύουν πως μέσα σε όλην αυτήν την μαυρίλα υπάρχουν μηνύματα που μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Ένα τέτοιο μήνυμα μας έρχεται από μία μητέρα που ζει στην Αμερική και νόσησε από τον κορονοιό. Πέρασε την περιπέτεια όχι ανώδυνα αλλά σχετικά εύκολα, και σήμερα, αφού έχει αναρρώσει πλήρως, μεταφέρει ένα χαμογελαστό και ευοίωνο μήνυμα: «Παρακαλώ μην πανικοβάλλεστε. Εάν είστε υγιείς, να φροντίζετε καλά τον εαυτό σας όσο είστε άρρωστοι, θα αναρρώσετε».

Η Elizabeth Schneider, μια 37χρονη μητέρα, διηγείται την ιστορία της και μας καθησυχάζει. 

Η Elizabeth μολύνθηκε από τον ιό σε ένα πάρτι που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου σε καποιο φιλικό σπίτι. Τρεις μέρες μετά το πάρτυ, κι ενώ ήταν στη δουλειά, άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Ένιωσε κόπωση, πόνους στο σώμα, πονοκέφαλο και «σαν να είχε πυρετό». Γύρισε στο σπίτι της και έπεσε για ύπνο. Όταν ξύπνησε, είχε 38,3 και λίγο αργότερα το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στο 39,4.

Αρχικά, δεν πήγε το μυαλό της στον νέο ιό που έχει κατακλύσει τον πλανήτη μας, αφού δεν είχε ούτε πονόλαιμο, ούτε δύσπνοια που είναι τα βασικά συμπτώματα του κορονοϊού. Μάλιστα, υπέθεσε πως άρπαξε κάποια άσχημη γρίπη μέχρι που διαπίστωσε πως 12 ακόμα φίλοι της, που βρίσκονταν στο ίδιο πάρτυ, παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα με εκείνη. 

Σύντομα αποδείχθηκε πως τόσο η ίδια όσο και οι φίλοι της είχαν κολλήσει τον ιό Covid-19. Το θετικό της υπόθεσης, όμως, είναι πως όλοι, όσο κι αν ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να γίνουν εντελώς καλά, τελικά ανάρρωσαν χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να κινδυνεύσει η ζωή τους. 

«Παρακαλώ μην πανικοβληθείτε» είπε χαρακτηριστικά. «Εάν είστε υγιείς, αν είστε νεότεροι, αν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας όταν είστε άρρωστοι, θα ανακάμψετε, πιστεύω. Και είμαι η ζωντανή απόδειξη γι 'αυτό».    

Οι σύμμαχοιτης Schneider σ’ αυτήν την ιστορία ήταν το νεαρό της ηλικίας της και η καλή της υγεία. Για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η επιβαρυμένη τους υγεία δεν βοηθά ώστε να περάσουν ανώδυνα την συγκεκριμένη ασθένεια, ενώ μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιους απ’ αυτούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v