Η συμπεριφορά του συντρόφου μου απέναντι στην εγκυμοσύνη μου είναι μια κρύο, μια ζέστη. Τι να κάνω;

Η συμπεριφορά του συντρόφου μου απέναντι στην εγκυμοσύνη μου είναι μια κρύο, μια ζέστη. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα, είμαι κοπέλα 20 ετών και αντιμετωπίζω μια περίεργη κατάσταση. Πρόσφατα έμαθα ότι είμαι έγκυος, δεν είμαι όμως σίγουρη για το μέλλον της σχέσης μου. Ο σύντροφός μου είναι 29 ετών και είμαστε πάνω από 1,5 χρόνο μαζί. Η συμπεριφορά του όμως με μπερδεύει πολύ. Απ' τη μια με ρωτάει πως "κοιμηθήκαμε" χαϊδεύοντας την κοιλιά μου και την άλλη στιγμή με ρωτάει αν δε θέλω να το κρατήσω γιατί δε νιώθει έτοιμος και πως είναι δικό μου πρόβλημα στο εξής. Πώς να κινηθώ; Με έχει μπερδέψει...

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Πολλά συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σας! Το ευχάριστο αυτό γεγονός, λόγω της μεγάλης σημαντικότητας του, εγείρει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Επιθυμία, αγωνία, αισιοδοξία, άγχος, τρόμο, ευτυχία. Καθένας στο άκουσμα μιας εγκυμοσύνης, ανάλογα και με τα δικά του πρώτα βιώματα, μπορεί να αντιδράσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας πολύ σημαντικός λόγος που συμβάλλει στο συναίσθημα που βιώνει κάθε άτομο και κατά επέκταση και στην αντίδραση του, είναι η σχέση μέσα στην οποία προκύπτει η εγκυμοσύνη. 

Έτσι και στη δική σας περίπτωση λοιπόν φαίνεται να υπήρχαν ήδη κάποιες δυσκολίες στη σχέση σας , οι οποίες έχουν βγει στη επιφάνεια λόγω της εγκυμοσύνης σας. Ο κοινός στόχος δύο συντρόφων για το που θέλουν να πάνε τη σχέση τους είναι πολύ σημαντικός. Οι δυσκολίες αυτές χρειάζεται στην παρούσα φάση να προχωρήσουν πιο γρήγορα εφόσον επιθυμείτε να συνεχισετε μαζί, καθώς η εγκυμοσύνη σας καλεί να προετοιμαστείτε για την επόμενη φάση ζωής. 

Έχετε λοιπόν καθένας από εσάς να αποφασίσει τι θέλει από τη σχέση αυτήν, πως ονειρεύεται το μέλλον. Δώστε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας αλλά και στη σχέση σας ώστε να προχωρήστε καλά στο επόμενο βήμα. Εφόσον αποφασίσετε τι θέλετε, έχετε να το επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας και καθένας να ακούσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του άλλου. Η δημιουργία ενός καλού πλαισίου θα βοηθήσει στο να υποδεχθείτε μέσα σε αυτό το νέο μέλος! 

Μην περιμένετε λοιπόν μόνον από τον σύντροφό σας. Είστε και εσείς που έχετε να ζητήσετε τι θέλετε και να πάρετε αποφάσεις.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v