Οι γιατροί που παλεύουν με τον κορονοϊό είναι οι νέοι υπερήρωες των παιδιών μας

Οι γιατροί που παλεύουν με τον κορονοϊό είναι οι νέοι υπερήρωες των παιδιών μας

«Ο κόσμος μοιάζει πολύ διαφορετικός το 2020. Ξαφνικά, μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλάζουν όλα και γίνονται αγνώριστα: η δουλειά, η ψυχαγωγία και η κοινωνική μας ζωή. Και φυσικά, η καθημερινότητά μας.

Παρ’ ολ’ αυτά, οι νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται υπό την απειλή του Covid-19, νέοι ήρωες αναδύονται από τις τάξεις μας. Και από τη μια στιγμή στην άλλη, αντί να στρέφουμε την προσοχή μας σε ανθρώπους με λαμπερά πρόσωπα ή αθλητικές περιβολές, αναζητούμε εκείνους που παλεύουν με τον κορονοϊό κι εκείνους που μας εξηγούν τι συμβαίνει και πασχίζουν βρουν μια λύση.

Και μπορεί να μην έχουν χιλιάδες φόλουερς στα social media, έχουν όμως εκατομμύρια ανθρώπους να κρέμονται απ’ τα χείλη τους, ανάμεσά τους και οι επόμενες γενιές.

Το 2018, έρευνα που διεξήχθη σε 20.000 παιδιά απ’ όλον τον κόσμο, ηλικίας 7-11, έδειξε ότι σ’ αυτό το διάστημα είναι που τα παιδιά αρχίζουν να κατασταλλάζουν στο τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν όταν μεγαλώσουν και οι αποφάσεις τους δεν αλλάζουν δραματικά μέχρι τα 18. Το πιο σημαντικό είναι, ότι οι επιλογές τους επηρεάζονται από τους ενήλικες που θαυμάζουν είτε στο περιβάλλον τους είτε στα μίντια.

Δεν είναι πραράξενο, λοιπόν, που περσινή δημοσκόπηση ανάμεσα σε 3000 πιτσιρίκια 8-12 ετών στην Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, το πιο δημοφιλές επάγγελμα ήταν “YouTuber”.

Στις μέρες μας όμως, που στις οθόνες μας κυριαρχούν γιατροί, νοσηλευτές, ειδικοί και επιστήμονες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν την πανδημία, ένα νέο πρότυπο αναδύεται στο προσκήνιο και κερδίζει έδαφος στις καρδιές μας, αλλά και των παιδιών μας.

Καθώς περιμένουμε καθημερινά τις εξελίξεις από το μέτωπο κατά του κορονοϊού, οι νέοι αυτοί μασκοφόροι ήρωες μας κάνουν να νιώθουμε λίγο πιο ασφαλείς, είναι οι φύλακες άγγελοί μας.

Σίγουρα, όταν τελειώσουν όλα αυτά, το ενδιαφέρον του κόσμου θα στραφεί και πάλι στους λαμπερούς σταρ και τους πανίσχυρους αθλητές που πάντα αγαπούσε.

Η εμπειρία όμως που βιώνουν τα παιδιά μας είναι τόσο δυνατή, που ίσως αφήσει για πολύ καιρό το στίγμα της μεταδίδοντάς τους το “μικρόβιο” της επιστήμης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στην ανθρωπότητα μέσα από την βαθειά γνώση και τη σκληρή δουλειά!»

Πηγή: scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v