5+2 τύποι ανθρώπων που θέλω να χαστουκίσω τώρα με τον κορονοϊό

5+2 τύποι ανθρώπων που θέλω να χαστουκίσω τώρα με τον κορονοϊό

Λίγο η κλεισούρα, λίγο ο φόβος για τον κορονοϊό, λίγο η βαθιά θλίψη για όσους χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία, η ψυχική μας κατάσταση δεν είναι στα καλύτερά της. Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη και, έπειτα κι απ’ τα 10 χρόνια κρίσης που προηγήθηκαν, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Και ειδικά όταν εκεί έξω κυκλοφορούν οι παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων, του οποίους ίσως και να χαστουκίζαμε αν δεν ήμασταν κατά της βίας:

Τους εργοδότες που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να βγαίνουν αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός, και κάποιοι εργοδότες όχι μόνο να επιμένουν να πηγαίνει ο κόσμος στη δουλειά αλλά να μην παίρνει και κανένα μέτρο ασφαλείας! Κι όμως υπάρχουν εργασιακοί χώροι που δουλεύουν χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και χωρίς να προμηθεύονται αντισηπτικά, γάντια, κτλ. 

Οι αγενείς πελάτες του σούπερ μάρκετ

Είναι εκείνοι που αδιαφορούν για τα ρίσκα που παίρνουν όσοι εργάζονται στις αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων διακινδυνεύοντας την υγεία τους. Πρόκειται για ανθρώπους που πληρώνονται με τον βασικό μισθό και παρόλα αυτά είναι κάθε πρωί στο πόστο τους, με το χαμόγελο στα χείλη για να εξυπηρετήσουν όλους εμάς που μένουμε σπίτι. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς, είναι να είμαστε ευγενικοί. 

Οι «δε βαριέσαι μια γριπούλα είναι» και οι συνωμοσιολόγοι

Αναφέρομαι σε δυο κατηγορίες ανθρώπων που, αν το καλοσκεφτείς, βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο κάνουν πως δεν βλέπουν την τεράστια θνησιμότητα λόγω της πανδημίας. Οι πρώτοι μιλούν για μια γριπούλα που μεγαλοποιούμε όλοι εμείς, ενώ οι δεύτεροι κάνουν λόγο για χίλιες δυο συνωμοσίας που τελικά αναιρούν την πραγματικότητα. Και οι δυο, είναι εκτός τόπου και χρόνου! 

Όσοι έχουν συμπτώματα και κυκλοφορούν (και μάλιστα χωρίς μάσκα!)

είναι το λιγότερο ανεύθυνοι και απαράδεκτοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα κορονοιού και παρά τα όσα λέγονται, παρά τα μέτρα και παρά τον κίνδυνο που σκορπούν, εξακολουθούν να βγαίνουν από το σπίτι (και μάλιστα χωρίς μάσκα!). Αυτό που πρέπει να κάνουν όσοι παρουσιάζουν και το παραμικρό σύμπτωμα, είναι να μείνουν σπίτι για 14 ημέρες! 

Αυτοί που σπέρνουν τον πανικό 

Πρόκειται για εκείνους που η ψυχραιμία τους έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό και τελικά βλέπουν παντού δράκους και κινδύνους. Μερικές φορές, μάλιστα, σου δίνουν την εντύπωση πως όλη αυτή η κινδυνολογία τους τρέφει ενώ δεν σταματούν να σου επισημαίνουν πως «θα πεθάνουμε όλοι!». Δυστυχώς, στην κατηγορία των όσων σπέρνουν τον πανικό δεν μπορώ να αφήσω απ’ έξω και το σινάφι μας, τους δημοσιογράφους - παρόλο που τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά. 

Οι ηλικιωμένοι που είναι όλη μέρα έξω

Ο βασικός λόγος που μένουμε όλοι σπίτι, είναι για να μην εξαπλωθεί ο ιός και προσβάλει τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, είναι λίγο αντιφατικό να μένουμε μέσα όλοι εμείς και να κυκλοφορούν αυτοί που κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους! Από την άλλη, είναι μεγάλοι άνθρωποι, τι να τους πεις… 

Οι μαυραγορίτες (πάσης φύσεως)

Ακόμα και τώρα,σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο για τον πλανήτη, υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τον φόβο και τον πόνο μας και προσπαθούν να πλουτίσουν. Είτε πρόκειται για αισχροκέρδεια από απολυμαντικά είδη, είτε από φαρμακευτικές εταιρείες, είτε από απατεώνες που διατυμπανίζουν πως έχουν το μυστικό φάρμακο, είτε από εργοδότες που το κέρδος της εταιρείας τους είναι πιο πάνω από τη ζωή των υπαλλήλων τους, μιλάμε για πράξεις τουλάχιστον απαράδεκτες. Βέβαια δεν μας κάνουν πια εντύπωση, αφού η ιστορία τους έχει καταγράψει κι άλλες φορές στο παρελθόν…

v