Covidbook: Το βιβλίο που εξηγεί τον κορονοϊό στα παιδιά με τον πιο γλυκό τρόπο!

Covidbook: Το βιβλίο που εξηγεί τον κορονοϊό στα παιδιά με τον πιο γλυκό τρόπο!

Ο κορονοϊός είναι το μόνιμο, σχεδόν θέμα συζήτησής μας. Τα μικρά παιδιά ακούν για τον φοβερό αυτόν ιό, αλλάζουν εξαιτίας του το πρόγραμμά τους, στερούνται τους φίλους τους και βλέπουν τη μαμά και τον μπαμπά να ανησυχούν περισσότερο από το κανονικό. 

Η Manuela Molina, αποφάσισε να γράψει το πιο γλυκό παιδικό βιβλίο για να γνωρίσει στους μικρούς μας φίλους τον Covid- 19 που τόσο μας έχει αναστατώσει, ώστε να τα καθησυχάσει!

To Covidbook για παιδιά, μας βοηθάει να τους εξηγήσουμε τι είναι ο κορονοϊός, γιατί πρέπει να τηρούν κάποιους κανόνες και γιατί οι μεγάλοι ακούν όλη την ημέρα ειδήσεις χωρίς να φοβηθούν. 

 

     

 

Όπως τονίζει η συγγραφέας, το βιβλίο δεν είναι επιστημονικό, αλλά εκπαιδευτικό εργαλείο, βασισμένο στη φαντασία και προτείνει να εκτυπώσουμε το υλικό ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίζουν επάνω του.

Μάλιστα, ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να τα ζωγραφίσουν κι έπειτα να τα συζητήσουν. 

Γνωρίζουμε, άλλωστε, πως τα παιδιά επεξεργάζονται καλύτερα τα συναισθήματα μέσα από τα παιχνίδια και τα παραμύθια. Μοιραστείτε κι εσείς το Covidbook και βοηθήστε να ανακουφίσουμε το άγχος των παιδιών σε όλον τον κόσμο.

Βρείτε το βιβλίο στα ελληνικά εδώ.

v